Ett nytt och rött vin: Memoria 2018


Ett inlägg om ett nytt, rött och italienskt vin.


 

Memoria 2018

Nyhet som jag råkade köpa två gånger.

Utbudet på vårt närmaste Systembolag är inte så stort, men när där aviseras nyheter försöker jag handla. Nyheten Memoria 2018 lyckades jag visst köpa vid två olika tillfällen. Därför passade det bra att öppna en av flaskorna igår till goda ostar, kex, druvor och Morden i Midsomer.

Det här vinet kommer från Apulien på den italienska klacken. Det är gjort på druvan primitivo, i andra länder kallad zinfandel. Druvan växer som alberello, bush wine, på vinstockar som är mellan 15 och 20 år gamla.

Vinet är mer än medelfylligt och strävt. Systembolaget rekommenderar det till rätter av lamm eller nöt. På flaskan rekommenderar tillverkaren vinet till grillat kött eller korv.

Alkoholhalten i vinet ligger på 14 procent och sockerhalten på 8 gram per liter. På prislappen står det 115 kronor.

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:

”Kryddig, nyanserad smak med inslag av fat, mörka körsbär, kanel, björnbär, kakao, plommon och tobak. […] Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, mörka körsbär, kanel, björnbär, choklad, plommon och tobak.

Det här vinet är verkligen både fylligt och strävt. I doft såväl som i smak noterar jag choklad och lite tobak. I smaken finner jag även mörka bär och aningens kanel. Det går finfint till de smakrika ostarna (några vällagrade hårdostar och en S:t Agur). Nä, jag ser det inte som nån nackdel att ytterligare en flaska ligger i vinskåpet. Det här vinet dricker jag gärna igen.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.