Sista kvällen i juni och första dagen i juli 2020: Inget smågodis!!! (Bara rejält svullande…)


 Kära dagbok…

Till Morden i Midsomer ska det vara smågodis. HA! Jag köpte visserligen en liten påse igår, men inte en bit blev äten. Och varför då då? Hade jag plötsligt förlorat mitt sötsug, min Sweet tooth? Hade jag tandvärk? Börjat banta? Nej då nej då. Jag svullade rejält med annat, så tillvida pass att jag inte fick ner den minsta lilla chokladprick. Det började ju redan på eftermiddagen igår med fruktstunden som Fästmön såg till att jag fick. Det vill säga en jordgubbsbakelse. Men det var inte det enda hon hade med sig hem från Butiken på Hörnet, visade det sig… Vi åt i alla fall lite fisk, rödspätta, först. Det sägs att en ska bli smart av fisk, men tydligen inte smart nog att äta lagom, att låta bli att svulla.

Spätta potatis remouladsås tomater och Staropramenöl

Smart av fisk, men inte tillräckligt smart att äta lagom…


Efter maten gjorde vi kvällskaffe.
Och ja, jag tog visserligen bara en kaka till kaffet, men kolla storleken på Brysselkexet (jämför med min hand)… Jag ska erkänna att jag mådde mer än smått illa efteråt…

Gigantiskt brysselkex

Bara en kaka till kaffet, men kolla storleken på Brysselkexet från Triller!..


Vid 20-tiden luftade jag en flaska Memoria
och strax därpå tog jag fram ostar så att de inte skulle vara kylskåpskalla. Lagom till veckans TV-höjdpunkt gjorde vi iordning var sin osttallrik och tog med in till vardagsrummet. Vi var inte direkt världsahungriga, men… det slank ner. Och nej. Jag undrar inte varför jag är tjock. Och nej två. Jag undanber mig råd om dieter och bantning – jag vill inte, jag är inte mottaglig. Det ska till nåt jävligt drastiskt för att jag ska göra nåt åt ätandet och vikten. Det är ju så gott att äta gott… Och livet, som vi bara lever en gång, är ju så kort…

∼ ♦ ∼

Citrus tittar in i kameran på rygg

Lilla busan Citrus är ett matvrak, faktiskt.

I morse tyckte herr Katt att mammorna skulle gå upp vid femtiden och servera honom mat. Han fick vänta drygt en timme innan jag klev upp och pytsade upp tonfisk på påse från Latz till familjen Katt. Mest av alla åt lilla Citrus. Herr Katt gick ifrån skålen när han insåg att mammisen skulle stanna uppe och inte gå och lägga sig igen.

Idag var det fuktigt och mulet och på förmiddagen var det bara runt 14 grader. Snacka om kontraster jämfört med förra veckans +30 grader…

Under förmiddagen fick jag en hel del gjort jobbmässigt sett. Ändå kunde jag gå ifrån en kvart och ta en kaffe i fåtöljen samt vattna våra krukväxter. Jag mejlade några foton från midsommar till Slottsherrskapet. Kattpottorna tömde jag som vanligt och kompostpåsen var lika vidrig som en rap (eller tvärtom..?) så den tog jag ur och bytte också. Dagens lunchpromenad gick till hissen, källargången bort till soprummet och tillbaka hem igen. På eftermiddagen körde jag på med diverse. Och plötsligt var arbetsdagen slut.

Men… innan dess hann bilverkstan ringa. Onsdagen den 5 augusti tar de emot Clark Kent* för reparation. Jag får hämta honom sen till helgen efter, besiktigad och klar. Då har jag en helg och en vecka kvar av min semester…

∼ ♦ ∼

Efter jobbet tog jag tag i nåt eftersatt: strykning. Då var det perfekt att lyssna till Sofie Sarenbrants sommarprat i P1. Ja hon pratade ju häromdan och flera andra har sommarpratat i år redan, men jag har inte lyssnat en enda gång. Just nu läser jag ju Sofie Sarenbrants senaste bok och därför passade det alldeles utmärkt idag ju. Det var ett väldigt gripande sommarprat. Jag rekommenderar verkligen att du lyssnar, kära dagbok! Men det var svårt att koncentrera sig på strykningen…

Strykning på g i Bokrummet

Det blev gjort, men det var lite svårt att koncentrera sig.

∼ ♦ ∼

Annas snälla mamma ringde i kväll och tackade för i söndags. Jag fick en lägesrapport som sa att vissa saker var bra, andra inte helt OK. Men vad det verkar kommer mammas mobil till användning framöver.

Idag är det mammakusinen B:s födelsedag och jag postade ett kort före helgen. På lunchen skrev jag också ett grattis-sms, för jag hade hoppats och trott att hennes barn skulle dra ut henne på nåt kul idag och då ville jag inte ringa och störa. Sen fick jag tyvärr veta att barnen är sjuka. Vem skulle äta upp den stora, härliga tårtan hon skickade bild på? Det gör mig så ont att jag inte kunde åka dit, för mammakusinen B var den enda som fortsatte att höra av sig till mamma år efter år. Och så vet jag exakt hur det känns att sitta med en stor tårta och ingen som kommer och äter den med mig. Men… så ringde jag och det skulle i alla fall bli två av barnen (vuxna) och några barnbarn till utomhusfika. Då blev hjärtat varmt igen. Sen spydde Lucifer… och det var inget smågodis utan en hårboll…

Mamma o Barbro sommaren 2012

Mamma och mammakusinen B fikar i den senares trädgård sommaren 2012.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Radio, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sista kvällen i juni och första dagen i juli 2020: Inget smågodis!!! (Bara rejält svullande…)

 1. Ibland måste man frossa till det rejält, klart man skall njuta av allt det goda 🙂

  När det var så varmt förra veckan så hade jag nästan svårt att få i mig varm mat, smakar bättre nu när det är lite svalare igen (men jag frossade en massa annat gott, typ glass på dagen och kall öl på kvällen 🙂 )

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja och sen kan en hålla igen och äta rester eller knappt äta sig mätt däremellan. Varm mat har jag också svårt att få ner när det är varmt. Det blev inte många varma måltider förra veckan. Öl blev det desto fler – fast öl slinker av nån anledning alltid ner hos mig. 😉

   Gilla

 2. Men mums:) Heja Clark Kent!! Så småningom kommer han igång, verkar det som. Kramar!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jo fast vi kan ju inte åka med honom på vår semester, först efteråt. Och då jobbar vi och åker inte så mycket bil… Men… jag kollar lite alternativ. Vi kanske rullar lite i sommar trots allt.
   Kram!

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.