Morden i Midsomer: Livet i miniatyr (The Miniature Murders)


Ett inlägg om somriga mord i ett påhittat grevskap.


 

Morden i Midsomer The Miniature Murders

En åktur avslutade tisdagens Midomer-mord.

Tisdag kväll, sommar och Morden i Midomer – om jag får välja. Igår tittade Fästmön och jag tillsammans på det andra av den tjugoförsta säsongens blott fyra långfilmslånga avsnitt.

Den här gången ska en ny samling av dockhus avtäckas för museet i Midsomer. Mitt framför publiken som har kommit dit för att beskåda det hela mördas en fastighetsägare, en person som agerar minst sagt kontroversiellt: han skänker miniatyrhus till museet, men låter inte åtgärda fel och brister i sina egna, verkliga hus. Detta har orsakat åtminstone en människas död. Dessutom ligger han och frun i skilsmässa och han besöker museet med sin nya dambekant. Frun riskerar att förlora allt, men inte om hon blir änka…

Det här avsnittet var lite mer likt tidigare avsnitt och säsonger. Framför allt genom mordsätten. Ett mord sker via ett dockhus, ett annat gör att mordoffret hamnar i ett bollhav. Och ett av offren är väldigt lik en Maria jag en gång kände. Det är roligt mitt i det otäcka, precis som Morden i Midsomer ska vara. Men… jag gillar inte att sågen är borttagen ur ledmotivet och ylar som en hund till omgivningens stora skräck. Hunden i serien och Barnaby själv tycks dock ha tappat stinget lika mycket som ledmotivet. Nä, den tittaren ska hålla ögonen på är rättsmedicinaren, hon är mycket speciell…

Toffelomdömet blir lite högre den här gången.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Morden i Midsomer: Livet i miniatyr (The Miniature Murders)

 1. Mösstanten skriver:

  Den förre Bsrnaby var bättre, tycker jag. Han hade nog större närvaro och utstrålning. Annars tyckte jag att detta avsnittet var bättre än det förra. Mer fart och sting.

  Gilla

 2. annettejuhlin skriver:

  Ja, litet bättre den här gången, men jag håller med dig, rättsmedicinaren har klivit fram som en favorit i serien, i övrigt litet trött stämning, är det inte det? Jag somnade under både det första och det andra avsnittet, och jag som sett fram emot sommartraditionen med Midsomermord ända sedan förrförra sommaren.

  Gilla

 3. Tofflan skriver:

  Vi tror på det! 👍🏻

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.