Besittarna


Ett inlägg om sista delen i en bokserie.Per Anders Fogelströms bok BesittarnaSommaren 2017 lånade jag ett antal böcker i Per Anders Fogelströms Kamrater-serie
av en kollega. Tyvärr hittade hon inte den fjärde och sista delen i serien. Nu har över två år gått sen jag läste böckerna – och gissa vad jag fick i julklapp av vännen FEM? Den fjärde och sista delen i serien, Besittarna. Det blev den första julklappsboken från 2019 som jag läste ut. Tack snälla vännen!

Den här sista delen i serien utspelar sig i mitten av 1970-talet. Första skådeplatsen är en safari i Östafrika. Läsaren får då följa Rickard och Folke. Tillbaka i Sverige återknyts bekantskaperna med Lisbet, Rickards fru, och Alice med flera. Samtliga är barndomskamrater som växte upp tillsammans på Söder i Stockholm. Genom de olika människornas liv får läsaren som vanligt en intressant historielektion.

Per Anders Fogelström lyckas knyta ihop säcken finfint. Författaren är mest känd som Stockholmsskildrare. I den här boken är också hans skildringar av de olika karaktärerna mycket goda, även de kvinnliga. Det förvånar mig något med tanke på att han själv var man och av en helt annan generation. Hur kunde han ha en sån insikt i människors – och framför allt kvinnors – känsloliv?

Toffelomdömet blir det högsta. Jag rekommenderar Per Anders Fogelströms alla bokserier, även denna. Böckerna håller vanligen en längd om cirka 250 sidor. Barn-seriens böcker är dock mer omfångsrika.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Mina inlägg om de andra böckerna i Kamrater-serien:

Upptäckarna

Revoltörerna

Erövrarna


Mina inlägg om böckerna i Stad-serien:

Mina drömmars stad

Barn av sin stad

Minns du den stad

I en förvandlad stad

Stad i världen


Mina inlägg om Barn-serien:

Vävarnas barn

Krigens barn

Vita bergens barn

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.