Lördagen den 28 december 2019: Rent hus med ljus i trä’t


 Kära dagbok…

Nej, roligt är det inte att städa, men det är skönt när det är gjort. Idag tog det sin lilla tid. Dammsugaren sög inte så bra efter att jag sugit upp en kattleksak för ett tag sen. Grejen satt kvar och blockerade, men till sist blev jag lite förbannad (årets underdrift), petade med en pinne och HEPP! så fick jag ut skiten. Den gick förstås direkt i sopen, vidrig av damm, hår och barr som den var (nej, ingen bild). Jag tvättade också två korta program för tröjor med mera som är Annas och som bara skulle tvättas i 30 grader.

Katterna har levt rövare vid granen, till exempel, och det var orsaken till att vår sladdburna julgransbelysning la av. Vi har levt med 15 trådlösa ljus (det 16:e fick vi aldrig liv i) från Clas Ohlson – och det var inte särskilt ljust. Mitt uppdrag idag var därför att införskaffa några extraljus inklusive batterier. Givetvis fanns inga extraljus till vår sort att köpa, så efter rådgivning med Anna per sms (hon var ledig två timmar mitt på dan) köpte jag ett nytt pack om 16 ljus. Jag orkade inte gå på stan sen, slank bara in på Rituals och köpte sån där underbar nattbalsam för händerna som jag köpte till min kära i julklapp. Jag menar, igår brände jag över 2 000 spänn, så varför inte bränna lite till idag (typ en femhundring)…

Trådlös julgransbelysning batterier Rituals nattbalsam

Dagens inköp.

 

Julgranen med fungerande belysning

Inte bara rent hus, ljus i vårt hus också.

Det hade varit svårt att skruva isär ljusen och sätta i batterier, förstod jag av Anna. Några ljus ville inte dela sig på rätt sätt, vilket gjorde att batteriet inte kunde stoppas i. På den första belysningen fick Anna trots det 15 av 16 ljus att funka. Därför var jag extra försiktig när jag började med slinga två. Ett jävla ljus höll på att gå åt pipsvängen, men så lyckades jag få ut delen som fastnat. Alla 16 lyser!

Nu har vi därför 31 stycken trådlösa julgransljus som funkar i granen – och 16 sladdstyrda som inte funkar. Det går liksom inte att klä av granen en ljusslinga med sladd så länge granen är behängd med kulor, glitter och grejs.

∼ ♦ ∼

Efter lyckad ljussättning blev det sittning i fåtölj för min del. Benen och fötterna värker och jag känner mig inte som 57 utan 107 år. Jag skrapade en Trisslott som jag fick i julklapp och jag läste ut min första julklappsbok. Efter den var det dags för nåt riktigt spännande, så jag valde julklappsbok nummer två, den som jag fick av Annas snälla mamma och hennes L.


Granen behövde inte vattnas, 
men det gjorde våra krukväxter. Familjen Katt fick mat och jag fick Annas kycklingköttbullar som jag åt till kokt potatis från julafton. Sen lagade jag mat vid spisen också, det vill säga rörde till gräddsås i kastrull. Imponerande, eller hur?!


Klockan 21 slutar Anna jobba 
och jag har lovat att ta bilen bort till Äldreboendet och hämta hem henne. I morrn börjar hon tidigt igen, men slutar tack och lov tidigare än idag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.