Fredagen den 27 december och lördag morgon den 28 december 2019: Nytt under och fett grekiskt!


 Kära dagbok…

Igår var det första vardagen efter julhelgen. Och jag kan fan inte säga vart dan tog vägen. Anna jobbade sin första dag efter en veckas ledighet, så jag och familjen Katt var ensamma hemma. Nog hade jag tänkt göra både det ena och det andra här hemma. Det blev typ en tummetott, för jag satt ganska länge och skrev.

Framåt eftermiddagen åkte jag till Jysk och inhandlade två nya underlakan. När en köper nya påslakanset ingår nämligen inte underlakan, dumt nog. Jag tycker ju att en sliter nästan mer på underlakan, för övrigt, men det är inte lika roligt att handla. Före jul bäddade jag med vårt nyaste påslakanset – och ett gammalt underlakan. Det får ligga kvar, trots att jag köpte två nya. Vi har nämligen nätshoppat ytterligare ett nytt set och när det är dags för renbäddning blir det nytt underlakan till.

Satinunderlakan vitt och grått

Färggrant värre…


En behöver liksom förnya både linne och sinne
då och då. Annas i boet medhavda påslakanset passade inte så bra färgmässigt och mina set är mörka och dystra – och rätt slitna. Några färggranna underlakan tycks emellertid inte gå att uppbringa, så det fick bli ett grått och ett vitt. På hemvägen handlade jag lite på Nya Tokerian och sen började solen gå ner och det var dags att åka och hämta hem Anna från Äldreboendet.

Solnedgång sedd genom sovrumsfönstret

Solnedgången sedd från sovrumsfönstret.

 

Dåliga vanor lägger jag mig snabbt till med. Under den här ledigheten – och hela hösten! – har jag fikat rätt bra. Och då menar jag go-fikat. Till fredagseftermiddagen köpte jag oss var sin toscabulle. Bullen kompletterades med två pepparkakor var samt lika många After Eight.


Vi softade i ett par timmar
innan det var dags att klä sig rent och snyggt samt packa på sig ytterkläder. Det blev ju vinter igår och temperaturen är stadigt på väg neråt. Så här på lördagsförmiddagen står kvicksilvret visar den digitala termometern i köket nånstans mellan minus fyra och fem grader. Så vi behövde dricka vin, förstås.

Vi hade bestämt oss för grekisk middag och gick till Akropolis Bistro & Bar i Kvarnengallerian. Där går det alltid att få bord utan att förboka, men det är heller aldrig tomt. Det blev trerättersmiddag för oss. Middagen inleddes med var sin fetaoströra med bröd och öl till, fortsatte med kycklingspett och ett Nemeavina och rundades av med friterad camembert med glass och persilja samt grekiskt kaffe. Låt oss säga att det inte var så lätt att gå in på Korgtassen efter middagen och köpa lunchmat till Anna


Hemkomna såg vi två avsnitt av The Crown
Därmed torde vi ha sett hela första säsongen och två säsonger återstår. Det blir inte lika mycket tittat nu eftersom Anna jobbar. Själv är jag ledig ända till den 7 januari. Det blev en skön sovmorgon i morse tills lilla Citrus gnisselkrafsade på sovrumsdörren. Jag tog in kaffe och låg och läste en stund. Det börjar närma sig vår – och slutet – i min bok på gång.

Bok och kaffe

Våren och slutet närmar sig i Besittarna.


Idag står det dammsugning och golvtorkning på min agenda. 
Sen ska jag upp till stan några ärenden. Bland annat ska jag försöka hitta några lösa ljus till vår trådlösa julgransbelysning eftersom en viss kattpojke sabbade den med sladd. I kväll kanske jag äter kycklingköttbullar, potatis och sås till middag. Potatis har vi gott om…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.