Ett rött vin: Quentaurus 2014


Ett inlägg om ett vin.


 

Quentaurus 2014 vin

En ny, fyllig bekantskap.

Vi köper inte vin bara för att vinskåpet inte ska gapa tomt. Vi köper givetvis vin för att dricka det. På måndagskvällen passade det bra att öppna en av flaskorna vi köpte i helgen, Quentaurus 2014. Priset för en flaska ligger på 119 kronor.

Totalt inhandlade vi fem flaskor i lördags på Systembolaget i Boländerna. Det är alltid roligt att se de olika sortimenten hos affärerna. Systembolaget i Kvarnen, vårt närmaste, är ju inte så stort och har ett väldigt begränsat utbud när en är van vid att handla på Systemet på Stormarknaden. Men Stormarknaden har jag bestämt mig för att undvika så mycket som möjligt till förmån för affärerna i stan. I lördags blev det emellertid en tripp ut i det som en gång i princip var ett av Uppsalas industriområden där vi hade diverse ärenden. Att besöka dess Systembolag var bara ett.

Av de fem flaskorna vi köpte hade vi druckit ett tidigare, Moneta Reale. Då fick det högsta omdöme när det intogs till ostar. I lördags drack vi det till stekt kalkon och det föll oss inte alls på läppen – vi tyckte båda att det var alltför fruktigt för att passa till maten. Vi var därför sugna på nåt gott och tog igår kväll var sitt glas av Quentaurus 2014, en helt ny bekantskap, till några bitar ost av olika sort. Systembolaget rekommenderar vinet till smakrika vegetariska rätter eller grillat lamm- eller nötkött.

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:

”Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av plommon, mjölkchoklad, blåbärssylt, kryddnejlika och vanilj. […] Fruktig doft med fatkaraktär, inslag av mörka bär, mjölkchoklad och vanilj.

Det här vinet kändes mer fylligt och robust till ostarna än Moneta Reale-vinet. Visserligen var doften fruktig, men chokladsmaken passade utmärkt till hårdosten gruyère, till exempel. Vinet passade utmärkt till de kraftigt smakande ostarna.

Toffelomdömet blir det högsta. 

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.