Måndagen den 12 november 2018: Kroppsuppfattningar och sånt


 Kära dagbok…

Jag i min nya regnjacka

Hej hej! Regnjackan blev kvar hemma i morse.

Ja asså jag köpte ju en ny regnjacka i lördags. Den är svart, lite längre och kostade inte en miljon på Stadiums outlet i Boländerna utan endast 350 pix. Jag har tittat runt på regnställ i flera affärer men vägrar betala för nåt som antingen är fult eller är svindyrt. Mycket nöjd med min regnjacka är jag, även om jag trodde att dragkedjan hade pajat när jag skulle prova den hemma. Hmm… det var bara jag som var oteknisk och inte fick med hela dragkedjepluppen. Hur som helst, i morse när vi stack ut huvudena ur porten konstaterade mitt sällskap att det regnade och drog på sig luvan till sin jacka. Själv svor jag till, för min nya, fina regnjacka låg kvar uppe i lägenheten. Jag lyckades gräva fram mitt lilla paraply ur jobbväskan och klarade mig bra till jobbet med det. Det ösregnade liksom inte utan duggade mer så där irriterande smått.

∼ ♦ ∼

På jobbet tog jag chansen att prata med Tjifen ett par minuter tidigt i morse. Dels kollade jag av att det är OK om jag jobbar på distans, det vill säga hemifrån, på onsdag. Jag ska nämligen ut till bilverkstan klockan sju för service och hjulskifte. Arbetet skulle utföras medan jag väntar. Hur lång tid det tar är förstås omöjligt att säga. Om jag skulle till kontoret hade jag antingen fått åka hem med bilen först och sen promenerat till jobbet eller åkt till jobbet med bilen för att cirkulera runt och leta efter en parkeringsplats. Onödig tid går till spillo. Det är bättre att jobba hemifrån, då får jag mycket gjort. Det gäller bara att jag kommer ihåg att ta med mig jobbdatorn hem på tisdag. Jag får släpa med den till en nätverksträff på eftermiddagen, en träff som i princip sker på min hemväg. Inte alltför krångligt, alltså. Och… när jag ändå fick en stund med Tjifen uttryckte jag min oro inför omorganisationen. Några garantier finns inte för nån i detta, men själva omorganisationsprojektet ska fortsätta under hela nästa år. Tjifen är mycket diplomatisk, så nåt annat svar fick jag inte direkt mer än att det blir tuffast för dem utifrån som ska knytas till oss. De är vana att arbeta självständigt lokalt. Att tillhöra en större organisation kan bli kämpigt.  Ja, ja, jag försöker att inte måla fan på väggen, men det är svårt eftersom jag ju inte jobbar med kärnverksamheten i vår avdelning, utan med kommunikation. Jag får hoppas att budskapet på gårdagens kexchoklad når fram till projektledaren…

Kexchoklad med texten: "Du är grym!" på

Aha! Tack för den! Hoppas budskapet når fram till projektledaren.

∼ ♦ ∼

Jag som bitmoji i buske

Min uppfattning om mig själv är åt skogen. Eller i busken…

I övrigt vet jag inte om jag känner mig särskilt grym – i positiv bemärkelse. Det finns folk som tycker att jag är det i negativ bemärkelse, men tar de inte diskussion med mig direkt utan bara ältar saker och ting på annat håll eller med andra som det inte handlar om tänker inte jag lyfta ett finger. Tiden här i livet räcker inte till för tjafs. Själv har jag insett vissa saker och en plan har börjat ta sin form. En liten stund igår kväll, medan middagen skötte sig själv i ugnen där Anna hade stoppat den, roade jag mig med att skapa en tecknad version av mig själv. Bitmoji är emellertid inte bara ren underhållning. Det visade sig vara en god träning när det gäller kroppsuppfattning. (Nån annan fysisk träning ägnar jag min självklart inte åt.) Min uppfattning om min fysiska uppenbarelse är åt skogen. Jag får helt enkelt fila mer på mig själv och mitt tecknade utseende. Enligt Anna kan en få figurerna att bli väldigt naturtrogna avbilder.

Det här med kroppen, förresten…  Jag tyckte att jag var så duktig som inte åt nån söt-tårta hos farbror Bosse igår. Men på kvällen, framför Springfloden på TV, slog sötsuget till och jag delade en Karl Fazer Travel Raspberry and Liquorice och en påse Gott & Blandat original med Anna. Då hade jag bara ätit kexchokladen ovan innan – och en kexchoklad på lördagen. Eh? Jaa, jag är tjock. Men godis är gott…

Godisskål

Godis är gott!

∼ ♦ ∼

I kväll äter vissa av oss gårdagens rester, medan andra äter smörgås. Smörgåsätaren ska sen ställa sig vid strykbrädan innan hon och Clark Kent* hämtar hem Anna från jobbet.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.