Måndagen den 22 maj 2023: Solbränna, spänning och simning


 Kära dagbok…

Domkyrkan speglad i Fyrisån

Domkyrkotornen var nästan lika skarpa i åvattnet som i verkligheten i morse.

Javisst solbrände jag mig på axlarna. Och ett par prickar soleksem noterade jag i nacken och på en arm. Men det känns ändå fräscht att ha fått lite färg på min gulgråbleka kropp. Tack till trädgårdsarbete i majsol!
Även på måndagen var det soligt och varmt, fast då tog jag förstås tröja på morgonen. Det hade jag nästan inte behövt. Fyrisån låg spegelblank och domkyrkotornen var nästan lika skarpa i åvattnet som i verkligheten.

Jag var på gott humör när jag traskade till jobbet. En långhelg med mycket utomhusvistelse gör susen på många sätt. Sen är det skönt att röra på sig när en är ledig samtidigt som det finns mer tid än annars att läsa och att äta och dricka gott, bara slappa och ha det bra.

Johan Tralaus bok Höken sjunger om död

En av våra professorer har deckardebuterat.

Lokalblaskan skrev om en deckardebuterande professor vid vårt universitet. Artikeln var uppenbarligen skriven för ett tag sen men inte uppdaterad, för boken hade redan kommit ut (i förra veckan). Det handlar om mord i universitetsmiljö och givetvis hamnade boken på min inköpslista. Och i min artikel om lästips som ska publiceras till sommaren med målgrupp våra anställda.

Innan det blir sommar på riktigt och semester med den ska jag publicera en annan spännande text. Den skickade jag på översättning idag och hoppas kunna publicera i slutet av veckan. Vid förmiddagens redaktionsmöte fick jag ett nytt uppdrag. Det blir till att påbörja en text som publiceras efter sommaren. Men jag har redan tagit kontakt med en person som jag kan ställa frågor till, hoppas jag.

Dagens lunch blev vegetarisk. Jag åt en quornsås med riktig hetta och ris till den. Mitt sällskap var mysdeckaren jag läser just nu. Ännu är det betoning på mys och då har jag inte långt kvar till halva boken.

Vegetarisk färssås med ris o boken I gryningen andas inget

Vegetarisk lunch med hetta.

 

Stor banan jämfört med min hand

Bananerna på jobbet var rejäla idag.

Planen för idag var att ta ut friskvårdstimme, det vill säga lämnade jobbet vid 15-tiden, gå till Main Street och hämta simgrejorna och gå till Centralbadet för att simma och basta. Det verkade funka jobbmässigt, så jag slog till på det. Jag tänkte att det kunde vara skönt trots att det är varmt ute. Anna hade jobbkväll, så Tisslingarna behövde inte vara ensamma så väldigt länge idag. Dessvärre fick jag ”motor” av quornsåsen. Hoppas ingen märkte det. Utöver det kan rapporteras att bananerna på jobbet var rejäla idag. Jag sparade dock min till en dag när jag bättre behövde den.

Hur det gick med simningen då? Ja det blev 41 längder, det vill säga 1 025 meter och det är rekord. Men efter 31 längder fick jag jordens kramp i vänsterfoten och blev tvungen att bryta, hoppa upp ur bassängen och stretcha. Sen blev det dock tio längder till. Jag känner redan av träningsvärk i skuldror och axlar, fast det är ganska skönt. Den opererade handen är dock mindre skön, den är väldigt öm idag. Det beror nog på trädgårdsarbetet.

Kvällsmat blev kaffe och mackor. Saker och ting börjar ta slut i kylen, så i morrn måste jag nog gå och handla efter jobbet. Men betydligt roligare vad gäller morgondagen är att jag ska luncha med F. Då hoppas jag få veta ”allt” som hänt sen sist, det vill säga i onsdags. Och det kan vara mycket spännande saker…

Kvällsmackor med kaffe o boken I gryningen andas inget

Kvällsmat.

∼ ♦ ∼

I kväll blir det läsning och kattgos, enbart. Och du, kära dagbok, får njuta av den här bilden som jag tog i morse. Det är av ett av de vackra husen jag går förbi till eller från jobbet ibland när jag går över Odinslund. Ser du änglarna under balkongen???

Blå himmel över hus med änglar under balkongen

Ett av de vackra husen jag går förbi på väg till eller från jobbet ibland.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Media, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Måndagen den 22 maj 2023: Solbränna, spänning och simning

  1. Pingback: Måndagen den 22 maj 2023: Solbränna, spänning och simning - Bloggfeed

  2. Jobba ute i trädgården, det är det bästa jag vet, och det och träning, det får mig alltid att känna mig tillfreds 🙂 Låter som en härlig helg och start på veckan.

    Fina bilder !!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.