Tisdagen den 23 maj 2023: Ibland…


 Kära dagbok…

Ån sedd från Walmstedtska gården

Tänk om vattnet vore rent här…

Nu när det har blivit vardag igen händer inte så mycket i mitt liv. Jag jobbar, äter, läser, pratar med katterna och sover. (Går på toa också, förstås.) Igår var jag och simmade, men det var mest plågsamt. Om det ska kännas bättre borde jag simma oftare, kanske. Men det blir aningen motsägelsefullt för mig att hoppa ner i en bassäng med vatten och klor inomhus när det är varmt utomhus och en borde kunna simma i en sjö. Ja ja… I morse gick jag genom Walmstedtska gårdens innergård. Där ligger en flotte som ibland under somrarna forslar folk på ån. Så synd att vattnet inte är så rent som i Motala. Det skulle faktiskt gå att bada mitt i stan där. Nu får jag i stället vara tacksam att jag kan gå på andra sidan ån och simma i en inomhusbassäng. Träningsvärk idag, för övrigt.

Selfie på Tegels toa

Hur ska jag förvalta de kanske 20 åren jag har kvar?

I morse i badrummet slog det mig att det nog inte gör så stor skillnad om jag simmar, rör på mig, går ner i vikt eller så. Jag lär kanske leva 20 år till, bara. Hur vill jag leva då? Hur ska jag förvalta de år jag har kvar? Ja inte fan vill jag späka mig eller tvinga mig att göra saker jag inte gillar, tillbringa tid med fel människor, städa och sånt. Min pappa lärde sig simma som barn, precis som jag. Ändå drunknade han. Ibland har jag lust att tömma mina konton och bara dra. Försvinna. Byta identitet. Det har andra gjort. Men jag är inte nån smitare. Jag stannar och tar mitt ansvar. Och kärleken kan jag inte ändra på. Samtidigt, som ”Nån” har uttryckt, är det komplicerat. Vissa saker vill jag inte längre. Jag vill inte slösa bort min tid.

Jag har jobbat med både högt och lågt på jobbet idag. Ibland vet jag knappt vad jag gör, men jag är på plats och gör nånting. Dagens plus var lunchmötet med F. Det blev både jobbmässig och personlig avstämning och däremellan lunch på en bänk i Botaniska trädgården. Men det var faktiskt lite kyligt och blåsigt där vi satt. Förutom det ett givande och bra möte. Och kolla in blodapeln! (Klicka på en bild så blir den större.) Så vacker. Blomningen går fort nu, dessvärre.

∼ ♦ ∼

Anna hade varit och handlat, bland annat fil till mig och mat till katterna (fast jag trodde att det var matlådor till Anna och mig. Nån som är matfixerad..?). Jag hade kunnat softa i afton. Funderade på om jag skulle vara lite duktig ändå och dammsuga… Fundera på saken kan en i alla fall göra ibland. Fast jag är en doer så jag gjorde det. Sen blev det kvällsmat i form av två mackor, två tomatar, kaffe och päronqwarj.

Kvällsmat med kalkon o ostmacka tomater kaffe kvarg o boken I gryningen andas inget

Kvällsmat med litteratur.


Tisslingarna
och jag är ensamma på Main Street i kväll igen. 
Nu tycker de att jag har varit jättetråkig och vill hitta på nåt kul. Jag ska bara klara av toabesöket först. Kan en få vara lite för sig själv en stund då? Ibland…

Lucifer och Citrus utanför badrummet

Lucifer och Citrus: – Vi vill göra nåt kul!

∼ ♦ ∼

Ett ämne för dagen som slog mig hårt i huvet i morse är nepotism. Jag öppnade lokalblaskan och såg en artikel – och satte nästan morgonkaffet i vrångstrupen. Vissa organisationer håller De Sina och De Sinas Andra Generation om ryggen, sannerligen. Förrädarbarn har gynnats tidigare och nu också FjantbarnDet gjorde förbannat ont att se.

Hälsningar
En som har kämpat för att överleva och inte kan förlåta

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdagen den 23 maj 2023: Ibland…

  1. Meen katterna, så söta där dom ligger 🙂

    Tror inte på att späka sig, även om vi lever på del 2 i livet, så vill man må så bra som möjligt tänker jag, jag mår bra av träning och kroppen kanske håller sig lite piggare så man orkar göra det man vill ett längre tag, det är mina tankar 🙂 Lagom är bäst

    Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.