Lördag kväll den 20 maj och söndagen den 21 maj 2023: Grillfest och jubel i busken


 Kära dagbok…

Någon har tuggat på Annas plantor

En buse har tuggat på Annas plantor.

Nån buse hade tuggat på Annas plantor hemma. Jag fick dra för gardiner och försöka gömma dem. Den starkt misstänkte = Lucifer kunde göra sig väldigt lång, noterade jag. För på lördagseftermiddagen skulle jag ju lämna Tisslingarna ensamma några timmar och delta i årets första grillparty. Jag ville inte att katterna skulle fortsätta sina vegetariska härjningar.

Bilen lämnade jag hemma eftersom jag skulle inta alkohol. Promenaden, cirka tre kilometer, blev solig och ganska skön. Jag gick på nån dryg halvtimme. Anna och Annas snälla mamma hade sparat kaffe till mig. Jag tog en mugg innan jag gick och påtade lite. Mest drog jag upp ogräs, för jag ville vara lite försiktig med mina onda händer och inte överanstränga dem. Jag kan säga att jag har lite träningsvärk i armarna, men inte mer ont i händerna än när jag jobbar. Det är då, när jag jobbar vid datorn, som jag får mer ont…

Jag njöt också av växtligheten, såväl blommor som träd. Tänk att äppleträdet, som hade rosa knoppar på fredagen nu hade börjat slå ut sina vita blommor. Det går snabbt. Och det tog jag en kall öl på! Finns det nåt härligare?!

Anna och Annas snälla mamma agerade grillmästare. Det blev precis lika gott som jag hade föreställt mig med kyckling, majskolv med mera. Vinet var perfekt till! Med glass och kaffe till dessert var magen ganska rund.

 

Lila syren

Syrenerna blommar!

Vi följde Annas snälla mamma till färdtjänsttaxin och gick sen upp till närmaste ICA-affär för att handla lite smått. På vägen dit noterade vi att syrenerna hade slagit ut. Anna gick tillbaka till Slottet och jag gick tillbaka till Tisslingarna Main Street. Vi läste båda två på var sitt håll, men jag hade bättre tur med läslampan än Anna visade det sig. För min del blev det bokbyte också. Det var ärligt talat ganska skönt att lämna den svarta psykologiska thrillern och läsa en mysdeckare i gotländsk miljö. Ändå… det är nåt med författaren till den senare som får mig att känna… oro och olust. Kan inte sätta fingret på det och undrar om vi har träffats i nåt sammanhang…

Böckerna Ur förtärande eld och I gryningen andas inget

Bokbyte från svart psykologisk thriller till gotländsk mysdeckare.

∼ ♦ ∼

Boken I gryningen andas inget och kaffe på sängen

Söndagsstart.

I morse blev jag inte väckt av katterna, men jag sov ändå ganska oroligt trots att jag var uppe ovanligt länge kvällen innan. Vid 8.30-tiden ringde jag Anna. När vi pratade hörde jag att Lucifer pep utanför. Det visade sig att han hade spytt igen, denna gång hade han prickat mattan i Bokrummet.

Jag tog det lite lugnt så här på söndagen, min sista lediga dag den här veckan, till att börja med. Det blev läsning och kaffe på sängen före frukost och dusch. Nånstans runt elvatiden tuffade jag och bilen iväg till Slottet, Slottsträdgården och Anna. Annas snälla mamma skulle göra annat idag. Det var en svår årsdag igår och idag ville hon göra ett besök på egen hand.

Anna fixade till i ett parti med både växter och sten, klippte ner en rosbuske, spikade, grävde upp en död buske med mera medan jag rev upp mossa och ogräs. Jag klippte även baksidan och körde också med trimmern, men så snart jag hade satt mig såg jag tofsar av gräs sticka upp. Nåja, det blev klippt. Vidare hittade jag några maskrosor. Dessa kan göra ganska ont i handen att dra upp fast det är svårt att låta bli. Jag vill dock lyfta fram att växter som inte är ogräs dominerar i Slottsträdgården. Tulpanerna i två färger är fantastiskt vackra.


På eftermiddagen blev det kaffe- och glasspaus.
Jag försökte koppla av och läsa en stund, men solen var för stark och huvudvärken lurade dovt.

Det var i alla fall underbart skönt att vara utomhus hela söndagen. Jag har fått färg – och lite soleksem i nacken.

Innan vi packade ihop åt vi upp grillresterna från lördagskvällen. Kvällskaffet tog vi på Main Street. Katterna tyckte nog att vi hade varit borta för länge. De var inte helt glada på Anna. Jag blev godkänd fast bara för att jag serverade dem middag.

Grillade rester till söndagsmiddag

Grillade rester till söndagsmiddag.

∼ ♦ ∼

Jobbväskan är packad och rena kläder är framplockade. I morgon börjar en ny arbetsvecka. Jag funderar på att ta friskvårdstimme och simma.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Lördag kväll den 20 maj och söndagen den 21 maj 2023: Grillfest och jubel i busken

 1. Pingback: Lördag kväll den 20 maj och söndagen den 21 maj 2023: Grillfest och jubel i busken - Bloggfeed

 2. Det var verkligen fantastiskt uteväder i helgen, så härligt denna årstid när man ser nästan från dag till dag hur det slår ut.

  Ser ut som ni åt gott också, vi grillade inget i helgen, men vi åt ute och njöt av finvädret 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vi grilade i lördags och åt resterna igår. Det var perfekt att bara värma när vi hade jobbat i Slottsträdgården hela söndagen. 😛
   För övrigt såg jag att Hitta ut visst pågår här i Uppsala i år, men jag tror att det har varit uppehåll ett tag. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.