Ett sydafrikanskt vin: The Butcher and Cleaver 2019


Ett inlägg om ett sydafrikanskt rödvin med säljstart den 22 maj 2023.The Butcher and the cleaver

Fylligt, strävt, rött och gott från Sydafrika.

Ibland blir även en gammal Italienvinnörd som jag överraskad, men det ska väl kanske ske på rekommendation och eventuellt på krogen. En onsdagskväll på Tegel tillsammans med vänner blev jag både rekommenderad och överraskad av sydafrikanen The Butcher and Cleaver 2019

Det här vinet har säljstart på Systembolaget den 22 maj 2023 och är en ordervara, så somliga får ge sig till tåls. (Eller gå till Tegel…) Det finns därför inte så mycket information om vinet på Systembolagets webbplats mer än att vinet är från Sydafrika och gjort på de tre druvorna shiraz, pinotage och mourvèdre.

Mitt sällskap åt kött och ägaren på Tegel rekommenderade vinet. Jag åt ostbricka med ett grillat bröd och fikonmarmelad. Det gick utmärkt ihop med vinet.

Vinets alkoholhalt ligger på 13,5 procent. Det ska kosta 219 kronor flaskan om man beställer via Systembolaget.

Spring Wine anger att vinet är fylligt och strävt och har hög fruktsyra. Det stämde överens med min upplevelse.

Så här skriver Spring Wine om vinets doft och smak:

”Djup, komplex och generös doft av mörka bär och örter med en kryddig, rökig ton av charkuterier. […] Fyllig, köttig smak med mörka bär, mineral och örter. […] Tydlig ekkaraktär.

Så köttig tyckte jag inte att varken smak eller doft var, men vinet var strävt och fylligt och en aning rökigt i doften. Mörka bär var tydligt i smaken. Vinet med sin höga fruktsyra passade utmärkt till ostarna, som var både smakrika och feta.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.