Onsdag kväll den 17 maj och lördag morgon den 18 maj 2023: Pratglädje och morgonidiot


 Kära dagbok…

Selfie på Tegels toa

En läsmänniska, en jobbmänniska, en bilmänniska, en ensammänniska… men också en pratmänniska.

Jag är en läsmänniska, en jobbmänniska, en bilmänniska, en ensammänniska… men också en pratmänniska. Utan dialog, kommunikation, dör jag inuti. Goda vännerna F och L väckte mig till liv igår kväll på Tegel. Att få prata och bli lyssnad på, men också att lyssna på andras tankar och åsikter om stort och smått… det är så fantastiskt. Vi behöver inte ens ha samma åsikter. Livsandarna, som slumrat ett tag och ersatts med negativismer såsom ”livet är slut”, ”vad har jag gjort med mitt liv?” ”det går inte att förändra nåt”, ”snart dör jag”, väcktes till liv.

Andra människor är så spännande (så mycket mer spännande än jag själv). I sällskap där jag känner mig trygg och uppskattad blir jag också fri. (I sällskap där mobiltelefonerna bara är med en liten stund, för fotografering och GANSKA MÅNGA sms till M på Ön.)

God mat och dryck därtill gjorde kvällen till en fullpoängare. Mer om vinet kommer i ett separat inlägg under eftermiddagen!

∼ ♦ ∼

Boken Ur förtärande eld och kaffe på sängen

Ledigdagstart.

Idag är det Kristi Himmelsfärdsdag. En röd dag. Jag är ledig. Klockan sju körde en idiot – ja, det finns faktiskt inget annat ord, förlåt regelbrottet! – igång med att klippa gräset i allén på en åkgräsklippare. Sen körde h*n trimmern också.

Jag gav upp försöket att ta sovmorgon, gjorde kaffe, tömde kattpottorna och läste en stund med kaffe på sängen. Men boken jag läser är så svart och gör mig deprimerad igen efter gårdagens lyft. Suck…

I eftermiddag bär det av till Slottet och Slottsträdgården, men även ut på en liten inköpsrunda. Jag kör, jag är bilmänniska.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.