Kristi Flax och klämledig fredagen den 19 maj 2023: Trädgårdsmuppar i Tuna med libanesiskt mellanspel


 Kära dagbok…

Fyra lediga dar låg framför mig igår morse. Jag vaknade efter en trevlig kväll ute i glada vänners lag och var rätt seg. Efter en ordentlig frukost, dusch och vila åkte jag till Äldreboendet för att hämta min sambo och där efter för att hämta Annas snälla mamma.

Kristi Flaxfrukost med boken Ur förtärande eld

Rejäl Kristi Flax-frukost.


Jag styrde bilen bland annat till Blomsterlandet
där damerna skulle frossa i fröer. För egen del frossade jag… i damer. Fast nåja, på Jula köpte jag en ny Wunderbaum till bilen i läderdoft. Och var sin glass till Anna och mig.

Vi for sen till Slottet och Slottsträdgården. Det var hög tid för fika – notera efter att Anna och jag hade ätit glass. Annas snälla mamma hade bakat muffins. Till dem hade hon med sig grädde och jordgubbar så vi kunde göra våra egna bakelser. Jag åt givetvis två.

Energikicken infann sig. Jag provade vår nya gräsklippare och körde framsidan samt trimmern. Batteriet räckte dock inte fullt ut så vi tog hem det till Main Street för laddning. Resten av trimningen gjorde jag idag. Jag var i alla fall mycket nöjd med att jag klarade av klippare och trimmer händerna till trots. Trimmern gjorde lite ont i högerhanden, men trimmern kör en ju inte så länge med. Det funkade och det är jag glad för.


Nån middag hade vi inte planerat för hemma,
så jag bjöd Anna på libanesiskt hos Byblos. Två överraskningar: Anna tog inte bulgur till sin mat och pfefferonisarna var asstarka! Annars god mat och gott öl och vin, som alltid. Jag åt glass igen till dessert, nu med rosenvatten och pistagenötter.

Innan vi återvände till Main Street hoppade vi in på Korgtassen för att köpa en del förnödenheter. Anna planerade ju att stanna kvar på Slottet över natt hela helgen från och med fredag, medan jag tycker att det är rätt OK att gå hem till katterna.

Kristi Flax avslutades med brittiska kriminalaren Grace – från Brighton – och choklad till den.

Daim o Dubbelnougat

Avslutningen på Kristi Flax – En Daim och en Dubbelnougat…

∼ ♦ ∼

Idag var det en vanlig vardag, en fredag, men som anställd av staten har jag nåt som kallas klämdagsledig. Det var väldigt skönt idag, för vädret blev riktigt bra. Faktum är att det blev shortspremiär för mig.

Och ja just det. Fredag = vägning. Kan du gissa på några siffror, kära dagbok, med tanke på det jag nyss har skrivit? Ja. Jag har gått upp i vikt. Den här veckan har jag inte gjort annat än svullat och igår var det väl värre än värst. Hur mycket? Hela 100 gram. Fettprocenten i kroppen har dock ökat med nästan två procent, men även muskelmassan har ökat 1,2 procent. Benmassan har minskat en tiondel och mängden vatten i kroppen var 1,3 procent lägre än förra fredagen. BMI var samma. Så nja. Ingen katastrof.

Boken Ur förtärande eld och kaffe på sängen med Lilla My

Ledigsdagstart.

Men en ledig dag ska i min bok (!) inledas med… en bok och kaffe – på sängen förstås. Jag tycker att boken jag läser är bra, men den är svart och ganska… tung och jobbig.

Jag vaknade först tidigt, men lyckades somna om. Tyvärr drömde jag mardrömmar om ett par personer som jag inte tycker om. Men men, det soliga vädret och diverse annat gjorde mitt humör soligt.

Tanken på att åka till en återvinningsstation och slänga massa skräp gjorde väl ingen av oss på glatt humör till att börja med. Sen kändes det jätteskönt att ha blivit av med fem säckar trädgårdsavfall, gamla gräsklipparen, en betongfot till parasollet och lite annat skräp. Slottsträdgården blev av med skräpet – tills det kommer mera. Det blir ingen bild på skräpet. Njut i stället av att äppleträdet i Slottsträdgården har knoppar.

Äppelblom

Äppelblomsknoppar i Slottsträdgården.


Innan vi åkte tillbaka stannade vi till på Nelins
för att handla litet till. Planen är att grilla med Annas snälla mamma i morrn. Och så behövde vi ha nåt att äta idag. Vi hade tänkt grilla korv. Tyvärr fanns inte en enda kycklingkorvsnutt i hela affären. Vi fick köpa annat. Men först åt vi var sin glasspinne. Det blev en slät kopp kaffe när vi hade plockat ur varorna ur bilen.

Kaffe i Slottsträdgården

En slät kopp kaffe idag i Slottsträdgården.


Resten av eftermiddagen ägnade vi åt att påta i trädgården.
Busk-Margit grävde upp en rejäl buske, medan jag höll mig till de mindre ogräsen. Det lär ändå kännas i ben och armar i morrn, tror jag.

 

Anna räkstubbe alkoholfri öl

Anna och jag som fotade åt räkstubbe och drack alkoholfri öl till fredagsmiddag.

Så åt vi räkstubbe och drack alkoholfri öl innan jag bytte om till jeans igen och åkte till Main Street för att hänga med katterna. De var ganska ointresserade både av att hänga med mig och mat.

Anna har nyss ringt och vi har gjort upp om vad jag ska handla med mig i morrn samt att jag ska hämta Annas snälla mamma på väg till Slottet på förmiddagen. Sen åker jag hem och är med katterna. Bland annat ska jag fixa lite med deras pottor. Vi väntar på sand som inte har kommit, så jag får trixa lite.

Nu har jag sprättat en starköl och tagit fram ostar. Det blir en liten ostassiett och ett glas rött senare, eventuellt till Tyst vittne, om jag nu inte har sett det avsnittet. Två lediga dar återstår, förutom den här kvällen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Kristi Flax och klämledig fredagen den 19 maj 2023: Trädgårdsmuppar i Tuna med libanesiskt mellanspel

  1. Pingback: Kristi Flax och klämledig fredagen den 19 maj 2023: Trädgårdsmuppar i Tuna med libanesiskt mellanspel - Bloggfeed

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.