Måndag kväll den 15 maj och tisdagen den 16 maj 2023: Läst, skrivet och lite fisk, vin och öl (i medicinskt syfte)


 Kära dagbok…

Böckerna Dubbelexponering och Ur förtärande eld

Bokbyte igår kväll från mord i Linköping till mord i London.

Visst blev det bokbyte igår! Jag läste ut den första delen i serien om Östgötamorden. Den var så spännande i slutet! Nu läser jag en bok jag köpte på Bokus mellandagsrea. Den handlar också om mord, men i London. Jag orkade inte läsa så mycket i den igår, men lite grann.

Anna och jag hade inte setts sen söndag morgon, så vi hade en del att prata om. Hon hade monterat gräsklipparen och trimmern och testkört i Slottsträdgården. Helt klart behöver vi införskaffa ett extra batteri.

Lämpligt eller inte, men måndagskvällen avslutades med var sin ostassiett och var sitt glas rött. Mer om det 19 år gamla vinet kan du läsare i ett tidigare inlägg från idag!

Ostassiett vin och boken Ur förtärande eld

Måndagsavslutning.

∼ ♦ ∼

Idag är det tisdag och vädret har blivit sämre. Det är kallare och det har regnat en del. Jag började min dag med korrekturläsning på Main Street innan jag gick iväg till Universitetshuset för att göra en intervju. Tyvärr har jag inte känt mig helt OK. Näsan är ömsom täppt, ömsom rinnig och jag har en envis huvudvärk som inte vill släppa trots tablett. Det känns som om vänträffen med F och L i morgon kväll är i fara. Baskat!

Nåja, intervjun jag gjorde var både trevlig och intressant. Dessutom känner jag mig märkligt lugn när jag befinner mig inne i Universitetshuset. Jag stannade över morgonmötet som ju ändå sker via Zoom.

Resten av förmiddagen ägnade jag mig mest åt mejl och att skriva. Jag fick iväg en text på fakta- och citatkontroll före lunch. Till lunch åt jag kokt fisk idag. Mitt sällskap var pocketthrillern jag nu läser.

Fisklunch o boken Ur förtärande eld

Kokt fisk och en pocketthriller till lunch.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan tummarna upp

Ingen artros i tummarna, men ont långfingret och lillfingret i den opererade handen gör ont respektive domnar.

På eftermiddagen idag hörde jag från operationssköterskan på handkirurgen. Det fanns en ledig tid för operation om drygt tio dar. Men efter ett tidigare samråd med kirurgen tackade jag nej. Skälet? Den opererade handen är allt annat än bra. Värst just nu är långfingret som inte går att böja utan våld och att det gör ont samt att lillfingret i samma hand domnar nattetid. Lillfingret var inte ett av de fingrar som domnade före operationen. Långfingret fick jag övningar av arbetsterapeuten för snart fyra veckor sen att göra. Jag vill tro att det blir bättre även om det tycks ta tid. Drygt… Men när jag kom hem låg det ett brev från kirurgen på en av köksbänkarna. Röntgen hade inte visat några tecken på artros i händerna och det är ju bra. Fast… jag röntgade ju inte händerna utan tummarna. Och långfingret gör ont. Tummarna, framför allt den i den opererade handen, har jag haft ont i, men de känns faktiskt bättre. Alltid något. Nån operation före sommaren blir det emellertid inte, så pass OK är inte högerhanden att jag har lust att bli karvad i på vänsterhanden.

∼ ♦ ∼

I kväll ska jag ta det easy peasy för jag känner mig inte helt OK. I morrn blir det distansarbete från Main Street. Jag träffade F på vägen ut från jobbet. F tror att en öl är rätt medicin mot lite förkylning eller allergi.

∼ ♦ ∼

För övrigt… Anna och jag har ett internt, långsiktigt skämt på gång. Igår kväll trappades toapappersrullekriget upp rejält, men som tur var kom jag på det hela i förväg. Runt min medicinask satt… en toapappersrulle… Hur ska jag kontra?

Toapappersrulle om min medicinask

Upptrappning i toappersrullekriget.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.