Tisdag kväll den 16 maj och onsdagen den 17 maj 2023: Regn nära, jobb på distans, inget lugn nånstans


 Kära dagbok…

Tisdagskvällen blev väldigt soft. Tänk att min sambo inte jobbade! Vi såg faktiskt lite brittisk TV-deckare tillsammans. Anna hade ägnat eftermiddagen åt att titta ikapp den senaste säsongen av Shetland på SvT Play, men det sista avsnittet såg vi tillsammans. Intressant slut… Till kvällsmat stekte vi var sitt ägg och la på bröd. Jag missade att ta en bild på det, så du får föreställa dig kära dagbok. Eller titta på de stekta äggen på mina strumpor.

Happy socks med stekta ägg på

Stekt ägg på strumpor.

∼ ♦ ∼

Jag valde rätt dag att jobba på distans. Regnet fullkomligt öste ner och det var riktigt skönt att sitta i lugn och ro i Bokrummet och jobba. Eller… nja… Jag kunde ha fönstret lite på glänt. Regn är bra mot pollen ifall jag nu är allergisk. Jag vet fortfarande inte. Igår kände jag mig rätt sänkt hela dan och idag på morgonen nyste jag mycket. Men det blir liksom inte mer än så.

Anna började inte jobba förrän klockan 16, men hon höll på med sitt under dan. Jag passade på att köra två maskiner tvätt. Missarna tyckte nog att det var mysigt att vi var hemma båda två.


Jag hade mejlkontakt med min chef angående händerna och lite jobb.
Grejen är att mina händer inte är OK och min chef ska sluta. Alltså behöver vi ha avstämning IRL, tycker jag. Och min chef. Men det har varit svårt att få till nåt datum. Nu har vi bokat in en avstämning före sommaren och en i slutet av augusti, innan chefen slutar. Innan dess ska jag delta i en utbildning i nya webbverktyget igen. Jag hoppas att vare sig behörigheter eller händer strular då. Den utbildningen blir redan en eftermiddag i slutet av maj.

Bitmoji Tofflan yuck

Lucifer spydde rejält under en fåtölj.

Idag har det mest varit möten och en del mejlbesvarande. Många tycker att det är lugnt och skönt att jobba hemifrån. Jag brukar ta mikropauser och slänga sopor och vattna krukväxter för att räta på ryggen. Det gjorde jag idag. Men för mig är det inte alltid skönt att jobba på Main Street. Anna brukar föredra att jag är på jobbet när hon är ledig eller börjar sent. Jag förstår att detta i kombo med väder, stress på jobbet och annat gör att det inte råder solskensstämning i sinnet. Men även jag måste kunna få jobba på distans ibland. Katterna började slåss under det sista mötet på förmiddagen. När Anna hade stängt ytterdörren för att gå och handla spydde Lucifer en rejäl hög under en fåtölj i Salen. Tack och lov på golvet, men det tog ändå en kvart att ta reda på samt torka rent. En kvart när jag kunde ha arbetat…

∼ ♦ ∼

Jag åt en lätt lunch idag med ost på gammalt bröd, päronqwarj med två hallon samt ett kokt ägg med kaviar och kaffe som stått på hela förmiddagen. Mitt sällskap var min bok på gång. I kväll blir både mat och sällskap bättre. Jag går till Tegel och träffar F och L och äter nåt gott där. Och jodå. Boken är bra, men ibland längtar jag efter mänskligt sällskap, samtal och umgänge.

Lunch med mackor kvarg o kokt ägg kaffe boken Ur förtärande eld

Lätt lunch med lite gammalt.

∼ ♦ ∼

Idag är det exakt 52 år sen min mormor gick bort. Varma, snälla mormor som i mycket var min trygghet. Jag var nio år när hon somnade in. Idag är jag äldre än hon nånsin blev. Jag glömmer aldrig att hon alltid hade plats för mig i sitt knä och hennes mjuka famn. På den tiden var jag alltid älskad av nån. Alltid.

Mormor och jag

Mormor och jag i trädgården på Östermalmsgatan i Motala där mormor och morfar bodde.

∼ ♦ ∼

Och igår var det 14 år sen jag började blogga… Bara det…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.