Onsdag kväll den 3 maj och torsdagen den 4 maj 2023: Onsdagsost och torsdagstropiskt


 Kära dagbok…

Citrus vid kvällsmaten

Citrus höll mig sällskap vid kvällsmaten.

Att skriva är ett verktyg för mig att må bättre. Igår kväll funkade det faktiskt. Det löser inte mina problem eller ordnar till mina bekymmer, men det ger mig en stunds lättnad. Jag kunde koka mig ett ägg, rosta ett par mackor och äta. Att Citrus höll mig sällskap gjorde måltiden trevligare.

Jag körde några maskiner tvätt under kvällen och kunde faktiskt sitta stilla och läsa. Solnedgången var vacker igår när det var dags. Och det kändes lite som om solen tog med sig en och annan dålig känsla ner.

Ändå ville jag ha ett glas vin och några bitar ost till tröst. Jag messade Anna och frågade om hon kunde tänka sig det efter avslutad arbetsdag. Det kunde hon. Jag plockade fram och förberedde i god tid.

∼ ♦ ∼

Igår kväll började högertummen (i den opererade handen) värka. Jag misstänkte att det var kyla på väg in. Så rätt jag hade! När jag klev upp i morse hade termometern bara precis nått över nollan. Det blev ändå en solig promenad under en blå himmel. Det var ingen nederbörd aviserad idag, men nätterna är kalla och det är minusgrader. Jag har funderat på aktiviteter den kommande helgen, Anna också. Det känns inte så jätteskönt att åka till Slottet om det är kallt, tycker jag. Jag och mina onda händer kan dessutom inte utföra så mycket arbete där. Vi har pratat om att det i morrn kväll eventuellt blir besök på nån pub för att säga hej då till en trevlig bekantskap som ska flytta utomlands.


Än så länge är det dock torsdag.
Jag arbetade med en text som jag skickade på komplettering till översättaren. Sen var det en del möten och annat diverse som vanligt. Tyvärr gjorde sig ryggen påmind med en del smärta. Kan även detta bero på kylan?

Lunchen blev en hastigt improviserad utflykt till Tropiska växthuset tillsammans med en tidigare arbetskamrat. Jag köpte med mig lunchwrap med tonfisk och dryck. Jag tog en friskvårdstimme. Det blev en riktigt trevlig, tropisk lunch med bra samtal och lagom att äta. Om ett par veckor ska vi ses igen, då på annan lokal och med alkoholhaltig dryck.


Eftermiddagen ägnade jag bland annat åt att skumma en avhandling
som kanske ska vara grund för en kommande artikel – en spännande artikel, hoppas jag.

∼ ♦ ∼

När jag kom hem hade Anna bland annat bäddat rent, slängt sopor och kört en maskin tvätt. Jag körde därför bara en kort maskin med min sniggorange tunna jacka som hade en ful smutsrand nedtill, och lite till. Sen åt jag kvällsmat. Det blev kokt ägg och rostade mackor i kväll igen.

Mackor ägg kaffe boken Tunnel 29

Kvällsmat.


Nu ska jag sätta mig med Annas ryggmassagekudde
för att försöka stävja ryggontet så det inte blir värre. Grundat med Linnex har jag gjort också. Jag ska försöka läsa en stund också. Boken jag läser är… ja, du får se sen, kära dagbok, när jag har läst ut den.

∼ ♦ ∼

I morrn ska min bil på hälsoundersökning, det vill säga in på service. Jag följer med till verkstan och väntar innan vi åker tillbaka till Main Street för att jobba. På tisdag ska jag själv på undersökning. Mina händer ska röntgas på Sjukstugan i Backen. Tummen känns bättre idag, men långfingret vill inte sluta göra ont, tackar som frågar (typ ingen).

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.