Torsdag kväll den 4 maj och fredagen den 5 maj 2023: Sötsaker och minusgrader


 Kära dagbok…

Födelsedagsliljorna från Ing-Mari utslagna

De fina födelsedagsliljorna från Annas snälla mamma har slagit ut.

Torsdagskvällen bara försvann. Inte vet jag vad jag gjorde, mer än tvättade en snabb maskin och tog reda på en del torr tvätt från kvällen innan. Jo jag såg ett TV-program på TV3 om seriemördare som härjade bland annat i Camden i London, eller en kvinna som överlevt en seriemördares våld. Muntert värre.

Men jag hade flera sötsaker runt omkring mig som balanserade upp det hela. Ta bara de fina födelsedagsliljorna som jag fick av Annas snälla mamma på sista april. De har nu slagit ut och är helt fantastiska. De doftar ljuvligt, fast inte för starkt heller. Igår kom jag ihåg att ta ut dem från sovrummet till Salen där jag satt. Jag kom också ihåg att bära tillbaka dem. Sånt en bara måste göra när en har katter som ääälskar blommor. Katter som älskar blommor så mycket att de måste tugga och äta på blommorna. Liljor är väldigt giftiga och jag älskar våra katter. Då förstår du kanske ekvationen, kära dagbok?

Lucifer

Lucifer älskar blommor. Jag älskar blommor och Lucifer.

Lucifer är för övrigt lite jobbig just nu. Han antingen spyr eller är hårdhänt mot Citrus eller slickar på plast. Men han är en riktig sötsak, eller hur?

∼ ♦ ∼

Minus en komma en grad 5 maj 2023

Minusgrader i maj.

I morse skulle jag upp extra tidigt. Jag vaknade också extra tidigt, eftersom jag var stressad för att inte vakna i tid, givetvis. Sån är jag. Idag var jag i alla fall lite glad för att jag inte behövde traska iväg till jobbet. Det var fan minusgrader! Inte klokt, det är maj!

Nej, jag vägde mig, blaskade av mig, tömde kattpottorna, slevade i mig lite fil och en mugg kaffe och drog med bilen till Upplands Bilforum. Jag hade bokat årsservice på verkstan där och bett att få vänta medan de servade bilen. Väntan blev lite längre än nån timme. Den timmen utnyttjade jag väl genom att läsa min bok på gång och spela Wordfeud med två arbetskamrater som inte heller tycktes arbeta… Bilservicen gick bra och jag blev knappt 2 000 spänn fattigare. Det enda som inte är bra är batteriet, så jag passade på att stödladda det i garaget under dan eftersom jag ändå skulle jobba från Main Street. Jag meddelade min sambo per sms, men applåderna uteblev. Själv tyckte jag att det var bra att ingen reparation behövs.

 

Pall med jobbdator på morfars skrivbord

Hemmakontor med lösning för ryggen.

Ryggen är dessvärre inte bättre idag, massagekudde och Linnex till trots. När jag kom hem från verkstan ställde jag en pall på morfars skrivbord och ovanpå den min jobbdator. En egenpåkommen lösning för hemmakontoret. På så vis kunde jag stå och jobba rätt bra – så länge det gällde att skriva. Jag skulle ju göra lite annat också. Läsa och korrekturläsa, till exempel. Jag publicerade en text som blev kortare och tristare än jag hade hoppats på, men jag ville få ut den eftersom den bland annat handlar om ett evenemang i morrn, en vetenskapsföreläsning för allmänhetenstadsbiblioteket här i Uppsala.

Med ryggontet fick jag också ta tillfället i akt att försöka röra på mig så mycket som möjligt. Jag var nere till garaget ett par svängar och då tog jag trapporna. Sen försökte jag gå omkring bland rummen på Main Street. Jag bäddade och tog reda på tvätten som Anna kört igår, tömde kattpottor, gosade och busade med katterna, startade diskmaskinen etc. Och så plingade jag på hos grannen. Det blev en underlig dialog på olika språk. Grannen föredrog svenska…

Lunchen köpte jag från Butiken på Hörnet. Trillers kycklingpasta var riktigt god. Dessutom får en alltid en brödbulle och ett litet paket Bregott till. Trist nog spydde Lucifer när jag satt och åt. Det var bara att resa på sig och gå och torka golvet i rummet där han spytt. Som tur var hade jag hunnit få bort den rena tvätten…

Pastalunch från Triller

Riktigt god pasta från Butiken på Hörnet.

 

Röd timme bland kriminallitteratur och ordböcker

Den Röda Timmen bland kriminallitteratur och grammatik- och ordböcker.

Vägningen är det väl lika bra att redovisa nu också. Jag hade gått upp ett halvt kilo, men jag tror inte att det orsakar ryggontet. Muskelmassan hade ökat med sju tiondelar och kroppsfettet minskat med 1,4 procent. BMI hade ökat en tiondel. Benmassan var samma som förra fredagen, medan mängden vatten i kroppen hade ökat en procent. Jag får vara nöjd och tänka att muskler väger mer än fett. Kläderna sitter allt lösare, för jodå, jag provar en del från garderoben ibland när jag är ensam.

Nån bild på vågen eller mig i helfigur blir det inte idag. Njut i stället av en fin bild, en sötsak från Den Röda Timmen när solen gick ner och dess strålar belyste en av bokhyllorna i Bokrummet med kriminallitteratur och grammatik- och ordböcker.

∼ ♦ ∼

I kväll blir det middag på lokal. Det är i alla fall planerna. Sen vet en aldrig om planerna följs. 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag kväll den 4 maj och fredagen den 5 maj 2023: Sötsaker och minusgrader

 1. Det är alltid skönt när bilen fått sig lite omsorg, och det inte svider alltför mycket i plånboken 🙂

  Trist med ryggen, men smart att arrangera ståbord !!

  Siffrorna på vågen säger en del, men att prova kläder visar bättre framgången av att hålla igång och hålla igen 🙂 Bra jobbat !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det är härligt! Bara det där jämrans batteriet… Men jag får helt enkelt ut och köra mer.

   Ryggen är bättre idag, fast jag får ont så snart jag sitter ner. Och det är liiite jobbigt att stå, gå eller ligga hela tiden…

   Yes! Kul ändå att bli tvungen att köpa en del nytt som passar bättre. 😛 Tack för pepp!

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.