En helt annan historia


Ett inlägg om… en helt annan historia än den om Fabian Risk.Stefan Ahnhems bok En helt annan historiaDet händer att jag och Fästmön har samma litterära smak och lånar böcker av varandra. En författare jag blev introducerad till av Anna var Stefan Ahnhem och hans Fabian Risk-serie. Det är en serie tjocka och ganska blodiga spänningsromaner. I november 2022 gav författaren ut en lite tunnare bok som inte ingår i serien, men som delar en karaktär med serien. Jag lånade En helt annan historia av Anna.

En känd livsstilsbloggare hittas mördad i en svit på ett fint hotell i Stockholm. Hennes mobil är påslagen för filmning. Malin Rehnberg, före detta kollega till Fabian Risk (se bland annat Den nionde graven!), får hand om fallet. Samtidigt måste hon tampas med sin nye chef som tycker att hon ska fokusera på en annan utredning. Ovanpå detta är det knackigt hemma med man och småbarn. Är mordet en kallt iscensatt avrättning eller en erotisk lek som gått för långt? Men så inträffar ett nytt mord. Finns det nån koppling mellan offren? Och stalkern, vilken roll har den?

Jag tycker att den här boken inte riktigt håller samma höga kvalitet som böckerna i Fabian Risk-serien. I slutet av boken framgår också att den ursprungligen  ingick i en av böckerna, men att dessa kapitel lyfts ur. Tyvärr blir det inte helt lyckat. Malin Rehnberg känns inte som nån trovärdig karaktär, för mig är hon enbart flaxig och fladdrig. Trots att bokens omfång är mindre än böckerna om Fabian Risk är det för många berättelser i berättelsen, bitar som visserligen faller på plats i slutet, men… Vägen dit är för lång.

I övrigt är boken språkligt sett välskriven. Jag saknar dock… något och jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är.

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.