Fredagen den 24 mars 2023: Ork ork!


 Kära dagbok…

Böckerna En helt annan historia och Vena amoris

Bokbyte igår från en blodig deckare till en lite snällare.

Igår tog orken slut. Jag stapplade i säng när Fästmön hade kommit hem från jobbet. Men… ändå blev det bokbyte – det var så få sidor kvar. Nu har jag bytt från en blodig deckare till en lite snällare deckare, tror jag. Båda böckerna har jag lånat av Anna. Det är bra att vi kan låna litteratur av varandra. Bokrummets hyllor är redan överfulla…

I morse kom orken tillbaka lite, trots att mycket gick på tok. Tankar om två ord som jag inte kom på cirkulerade i mitt huvud från tidig morgon. Till sist googlade jag och fick i alla fall fram det ena. Vägningen gick inte heller bra, för vågen vägrade synka. Det visade sig att det var vårt nätvärk som krånglade. I kväll startade vi om routern. Jag hann kasta ner siffrorna för vikt, BMI och fettprocent, men är långt ifrån säker på att de är korrekta. De siffror jag fick fram var en liten viktuppgång på 200 gram, en tiondels ökning på BMI och en minskning av kroppsfettet med cirka en procent. Ta detta med en nypa salt, kära dagbok, det gör jag.

Jag hann bara ge katterna mat, sopa och tömma pottorna, men inte kasta kattskiten. Den fick stå kvar i hallen i knuten påse. Sängen bäddade jag. Fil slafsade jag i mig snabbt, för det var inte mycket kvar i paketet. Vi har inte hunnit eller orkat (eller haft lust? Jag fick ju noll kronor i lön den här månaden…) att handla, så det stod på dagordningen idag efter jobbet. Men då skulle vi också hämta två helgkassar hos Korgtassen. Vi bestämde i förväg att gå båda två för att få hem allt.

Artikel på gång

Artikel på gång.

Först skulle vi jobba den här fredagen. Jag hade ett uppdrag direkt på morgonen. Kom fram precis i tid för att intervjua två trevliga och engagerade personer i ett angeläget ärende. Eftersom det här ska bli en artikel vill jag inte avslöja för mycket i förväg. När den är publicerad och klar kommer en länk. När jag anlände till jobbet var det morgonmöte och en del småplock innan jag kunde börja skriva på artikeln. På fredagar är det vanligen väldigt lite folk på avdelningen. Eftersom det då är tystare än de andra arbetsdagarna kunde jag hyfsat hitta skrivro.

Jag åt en lättare lunch eftersom vi skulle ”smörja kråset”, som det brukar stå i Kalle Anka, i kväll. Yoghurt med honung och müsli, ostmacka och ett kokt ägg, vatten och kaffe och min bok på gång.

Lättlunch på jobbet med boken Vena amoris

Lättlunch eftersom kråset skulle smörjas i kväll.

Och nog smorde vi kråset i afton! Samtidigt tyckte i alla fall jag att vi var värda det. Vi stapplade till Korgtassen och hämtade våra kassar och handlade så mycket att vi knappt kunde få hem det – i ösregnet. Vinet, ett franskt vitt, las i frysen på kylning medan jag tog hand om gårdagens rena och torra tvätt. Sen dukade jag fram när Anna värmde fisksoppan. Förrätten var en laxröra som åts med friterat tunnbröd. Soppan var det mycket saffran i. Desserten, en cheesecake med hallon, intogs i Salen till kvällskaffet. Vet du, kära dagbok, jag tror inte att jag orkar nån choklad i kväll…

Men bäst av allt den här dan var ändå att jag inte har haft så ont i handen. Jag har bara haft träningsvärk efter gårdagens simning…

∼ ♦ ∼

I morrn ska vi på vin- & delimässa inklusive en baroloprovning. Det kan bli så att jag är ”för trött” för att skriva nåt dagboksinlägg då.

∼ ♦ ∼

Galet i sociala medier just nu är att googla på floridaman, sin födelsemånad och sitt födelsedatum. Jag fick fram följande:

Floridaman Meth smoking Florida man attacks mattress in jealous rage

Vilken rubrik på min födelsedag 2019!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, Trams, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.