Måndag kväll den 23 januari och tisdagen den 24 januari 2023: Tekniken höll, men kontakten krånglar


 Kära dagbok…

Böcker ur en av bokhyllorna

Letar litteratur…

Det har blivit mildare igen. Temperaturen ligger strax över nollan. Slask och trist, sammanfattningsvis. Lite så känns det med jobbet för tillfället också. Jag går mest och laddar för operationen, för jag har ont och domningar även i vänsterhanden nu. Den andra operationstiden har jag inte fått ännu, det beror väl lite på hur första operationen går.

En vän till mig hade ett läkarbesök igår och blev också sjukskriven några veckor. Jag har lovat att leta fram litteratur åt vännen, nåt jag började med igår kväll innan jag glodde på Guldbaggegalan på TV. För egen del har jag ännu ett lager olästa böcker i min TBR*-hylla. Faktiskt ett par julklappsböcker kvar, men också en drös pocketböcker jag nätshoppade på mellandagsrea.

∼ ♦ ∼

Tidig morgon, tidig start den här tisdagen. Fästmön och jag hade ett onlinemöte klockan sju som tog ungefär trekvart. Mötet gick bra tekniskt sett den här gången. Sen är utgången av det inte alltför kul, men vi klarar det som väntar. Jag jobbade hemifrån under förmiddagen (lite före mötet också) och åt lunch hemma, för det kändes som bäst utnyttjad tid. Givetvis var jag övervakad av katterna, främst Lucifer.

Lucifer sover på filten

Övervakaren Lucifer.

 

Sladdar och kablar

Krånglande kontakter idag, i alla fall de trådlösa.

Genom att jobba hemifrån hann jag även ta hand om gårdagens torra och rena tvätt vid ett av tillfällena när jag behövde stå upp. Jag kände faktiskt av lite i andra benet i morse, så jag drog på salva efter duschen. Anna var ledig idag, men hade morgondagens resa att tänka på, bland annat.

Tyvärr krånglade internetuppkopplingen. Vi har två olika leverantörer. Givetvis kör vi trådlöst. Men jag tappade kontakten med båda routrarna. Det känns minst sagt… svajigt. Igår hade Telia stora problem med driftstörningar hos bland andra flera myndigheter. Detta drabbade givetvis även privatpersoner. Jag hann dock systemuppdatera båda mobilerna utan strul, tack och lov. Idag på förmiddagen var det bara ett kortare uppehåll i nätkontakterna, men det är läskigt att känna hur sårbart samhället är. Nu visade det sig emellertid att det var strömavbrott av och till under dan på grund av elmätarbyte. Och med dålig framförhållning och dålig kommunikation med de berörda i bostadsrätterna, såväl styrelse som boende – en liten knappt läsbar lapp om strömavbrott under tisdagen satt på insidan av porten när jag gick till jobbet idag vid lunchtid (den satt inte där igår kväll) – då skapar det inte bara problem utan stor jävla irritation. Ordföranden, som är den enda i styrelsen som besvarar mejl, berättade att hon fick veta klockan nio i morse, det vill säga en timme innan arbetet skulle påbörjas. Urdåligt!

Bitmoji Tofflan Ive had it up to here

Stor irritation.

∼ ♦ ∼

Till lunch åt jag mackor med ägg som Anna hade kokat. Till kvällen serverade hon egengjord tomatsoppa och köpt valnötsbröd. De kommande dagarna får jag äta allena och även komma på maträtter. Det blir ju… intressant.


Efter maten strök jag och Anna bytte gardinkappa i köket.
Jag hade gärna filmat för hon gjorde på ett mycket speciellt sätt. Det blev dock bara en stillbild.

Anna byter gardinkappa i köket

När Anna byter gardiner går det vilt till. Dock inte så mycket på den här bilden.


Nu blire kvällskaffe och läsning.
I morrn kväll ska jag nog simma, har jag planer på, men i kväll vill jag ta det lugnt.

∼ ♦ ∼

*TBR-hylla = hylla med olästa böcker,”To Be Read”


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.