Söndag kväll den 22 januari och måndagen den 23 januari 2023: Opa! kan man säga…


 Kära dagbok…

Söndagen var minst sagt sömnig. Jag var seg och fick inte mycket gjort. Satt mest och väntade på att tiden skulle… gå. Till kvällen hade jag bokat bord på nyöppnade Opa! i S:t Per, max tio minuters gångväg från Main Street (om det inte är bomfällning). Det är en äkta grekisk restaurang som flyttat in till stan från nån utkant nånstans. Äntligen!

Opa Greek cuisine

Äntligen en äkta grekisk restaurang i stan igen!


Jag bokade genom The Fork
och insåg först när jag skulle betala att jag fick 20 procents rabatt på huvudrätterna. Det var ju bra! Notan landande ändå på en högre summa, trots rabatt och trots måttlighet med alkohol. Men ärligt talat var det värt det.

Restaurangen har inte den högsta mysfaktorn, men maten var god och det var en lugn atmosfär. Till förrätt delade vi på två röror och vitlöksbröd. Aubergineröran var härligt rökig i smaken och kändes alldeles nygjord. Till huvudrätt valde vi kycklingspett (kotopoulo) båda två. Dessert blev chokladfondant och kaffe också för båda två.

Servicen var lite långsam, trots att det inte var särskilt fullbokat. När vi kom var det två andra sällskap med två personer vardera på plats. Medan vi åt gick båda dessa par och ersattes av ett nytt sällskap, också det om två personer.

Det sammantagna omdömet blir högt. Maten var vällagad, det var lugnt och priserna lagom. Hit går jag igen, definitivt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

Det var kallt som fan igår, så kanske är det kylan som gör att en blir så trött. Fästmön hade förstås jobbat hela helgen också, det hade inte jag. Söndagskvällen avslutades i alla fall med bokbyte för min del. Jag läste äntligen ut den urballade skräckromanen om en osynlig vän. Sen tyckte Lucifer att jag skulle läsa om en tokig tant. Det blev tidig sänggång och jag läste ett tjugotal sidor i nya boken, bara.

Lucifer med böckerna Den osynlige vännen del 2 och Toktanten

Lucifer tyckte jag skulle byta från en urballad skräckroman till en bok om en tokig tant.

∼ ♦ ∼

Måndagsmorgonen var också kall, det var neråt sju minusgrader och blåste ganska friskt. Det var så kallt att jag inte stannade för att fota. I stället tog jag en bild genom jobbfönstret när det hade ljusnat. En ganska vacker vinterdag, men det är nog det enda som går att säga om den. När jag gick till Main Street efter jobbet hade temperaturen stigit, men vinden var fortfarande isande.

Utsikt från jobbfönstret 23 januari 2023

En vacker vinterdag – från insidan. Ute var det kallt.

 

Fisk o potatismos boken Toktanten

Firre och smashed tatoes samt en tokig tant till lunch.

Arbetsdagen var ovanligt mötesrik, tre möten varav två på Zoom. Som tur är blev ett möte inställt, det efter lunch. Det kändes ganska bra, för jag fick lite paltkoma av fisken och potatismoset som jag åt i sällskap av Toktanten.

Men innan jag intog firren träffade jag på en gammal bekant, Stålmannen. Han har återvänt till huset och jag gratulerar dem som får jobba med honom. Vi kom överens att ses på en lunch innan min operation för att uppdatera varandra. Jag har bjudit in honom till avstämning och lunch nästa vecka. Det ska bli jättekul.

∼ ♦ ∼

I kväll är vi ensamma, katterna och jag. Jag har haft värk i båda händerna nästan hela dan, men jag tror att jag klarar av att tvätta och hänga en maskin tvätt. I morgon bitti har Anna och jag ett onlinemöte tidigt. Det innebär att jag jobbar hemifrån fram till lunch och sen går jag iväg till jobbet.

Svårt att hålla lätta saker har jag. Tappade en knäckemacka när jag skulle breda den. Men slutet gott, allting gott. Jag fick mina kvällsmackor till sist. Hoppsan! Eller… Opa!

Nu blir det en runda med vattenkannan. Bara jag inte kastar vatten här och var…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndag kväll den 22 januari och måndagen den 23 januari 2023: Opa! kan man säga…

  1. Kul när det dyker upp nya favoritställen att gå ut och käka på 🙂

    En Toktant är alltid ett sällskap 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.