Lördag kväll den 7 januari och söndagen den 8 januari 2023: Slut på ledigheten, krångel och riktigt riktigt hur jag hinner


 Kära dagbok…

Pizza på libabröd

Hemgjord pizza på libabröd.

Det blev hemgjord pizza till lördagsmiddag. Tänk så gott, snabbt och enkelt det var att göra på libabröd! Jag startade ugnen i god tid och åkte och hämtade hem Anna från jobbet i bil eftersom det var ruggigt väder. Sen fixade hon pizzorna, medan jag dukade och gjorde sallad. På pizzorna hamnade tomatpuré, kalkon, rödlök, oliver och ost. Mycket smarrigt och man blev inte tokmätt och däst. Jag grävde dock fram lite béasås och de grekiska rörorna som det fanns några skedar vardera kvar sen häromdan. Eftersom det finns två bröd till i påsen tänkte vi äta det i morrn kväll också. Det passar bra eftersom det är min första dag på jobbet efter en veckas ledighet.

Vi slog oss sen ner i Salen med kvällskaffet. Jag ville se Stjärnorna på Slottet – det var Lars Lerins dag – och Anna tittade förstås också. Efteråt ylade Danny i nån konsert en timme. Under tiden fick en flaska vin (jag köpte två häromdan, men vi öppnade den till höger på bilden nedan) stå och lufta och några goda ostar ligga framme. Ost, kex och vin intog vi sen till dokumentären om Christer Lindarw, som vi hittade på SvT Play.

∼ ♦ ∼

I morse sov jag länge. Det är rätt typat eftersom jag ju måste vänja mig vid att gå upp tidigt igen från och med i morrn. Typ tre timmar tidigare, nästan, än i morse… Den här ledigheten har jag verkligen vänt på dygnet. Men det beror också på att jag har ont. Nu gör faktiskt benet nästan mer ont än händerna och jag vet inte om jag ska försöka ringa nån doktor. Det är bara så jävla krångligt med allting, känns det som. Och det är framför allt inte lätt att få telefonkontakt med husläkarmottagningen… De svarar inte alltid på Aros Hälsocenter och när de ringer min privata mobil på jobbet svarar inte jag eftersom signalerna inte går fram när jag är på jobbet (ingen mottagning).

Ja ja, i morse försökte jag njuta den sista lediga morgonen på ett tag. Jag drack kaffe på sängen och läste ut den femte julklappsboken jag fick, tillika den andra av tre från Anna. Nu ska jag läsa julklappsbok nummer sex, den tredje jag fick av Anna. Bytet gick från riktig bokälskarfeelgood till en bok jag bestämt tror blir riktigt läskig.

Förra året satte jag upp ett bokmål på Goodreads som jag inte nådde. Jag läste bara 89 böcker, men målet var 100. Ändå blev det 27 8674 sidor lästa, vilket låter ganska mycket. I år har jag också satt 100 böcker som mål att läsa och jag måste säga att jag har gjort en rivstart – fyra böcker lästa hittills, den femte påbörjad idag.

 

Wok vatten och UNT

Wok, vatten och morgontidningen till middag.

Folk frågar ofta hur jag hinner läsa så många böcker. Det är förstås en prioriteringsfråga. Böcker är mina vänner, för riktiga vänner har jag bara några få av och dem kan jag inte träffa så ofta av olika skäl. Men jag tycker att jag hinner massor ändå, jag inte bara läser. Jag jobbar heltid, till exempel. Den senaste veckan har jag emellertid varit ledig och då blev det förstås mer tid över till läsning – och annat. Idag har jag till exempel kört och hängt en maskin tvätt, jag har tömt kattpottorna, gosat, busat med och gett katterna mat, startat och tömt en diskmaskin samt slängt sopor och varit och handlat. Vidare har jag hjälpt till med swishshopping – det är inte lätt för nån att swishhandla när man inte äger en smartphone. Och så har jag skrivit två inlägg här på bloggen, torkat av i badrummet, ätit wok till middag med vatten och morgontidningen och tagit emot en låda från Linas matkasse till Anna och stoppat innehållet i kyl och skafferi. Men jag varken vill ha eller förväntar mig applåder eller annat från utomstående för det.

Låda från Linas matkasse till Anna

En låda mat från Lina till Anna.


Jag klappade mig själv lite på axeln i stället
och nätshoppade nåt jag förtjänar – simborgarmärket 2023. I år är det mintgrönt.

Simborgarmärket 2023

En klapp av mig själv på axeln för nåt jag har förtjänat.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 7 januari och söndagen den 8 januari 2023: Slut på ledigheten, krångel och riktigt riktigt hur jag hinner

  1. Pizza på libabröd har jag inte testat, låter gott 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.