Måndagen den 9 januari 2023: Samma som alltid, orkar inte


 Kära dagbok…

Fredrik P Winters bok Olycksfåglar

Väldigt spännande…

Det ösregnade igår kväll, så jag erbjöd mig att hämta Anna med bil när hon hade slutat jobba. Vi gick igenom ett par saker på den gemensamma agendan. Jag kände att jag hade behövt vara tydligare kring några punkter, men jag orkade inte riktigt ända fram.

Sen var det inte så mycket kväll kvar för min del. Jag kröp ner i sängen, läste en stund och släckte alldeles för sent. Den sjätte julklappsboken är också väldigt, väldigt spännande.

∼ ♦ ∼

Måndagsmorgonen var mörk och fuktig. Lucifer väckte mig trekvart innan jag skulle upp. Det vara bara att skutta ur sängen, stappla ut i köket och pytsa upp mat. Jag slumrade sen en stund till. Nästa gång jag kom upp sov katten så gott. Jodå, jag tänkte ett och annat, men Lucifer är katt och han prioriterar mat…

Lucifer utsträckt i soffan

Efter maten är det skönt att sova, tycker Lucifer.

 

Dimmig januaridag 2023

Dimmig dag.

Det regnade inte när jag gick iväg, men all snö från lördagen är borta, nästan.  Annas snälla mamma och jag som gick i snöyra då… Vädret är skumt. Idag var det som en höstdag. Det var disigt och dimmigt. Jag kunde ha gympadojorna. Det gick bra att traska till jobbet. Jag hade lätt lunch med mig, handledsstödet samt salvan till benet. Lunchen åt jag i sällskap av min bok på gång. Det gjorde ont i benet att stå och jobba, men om jag sitter gör det ont i ryggen. Pest eller kolera. Fingrarna var mer domnade än vanligt i båda händerna. Det kanske inte är så konstigt att en inte orkar ibland rätt ofta..?

Lättlunch på jobbet med boken Olycksfåglar

Lätt lunch med Olycksfåglar.


Huset jag jobbar i var upplyst som värsta julgranen
när jag kom, tyckte jag. Eller också var det tänt så mycket för att där var fler människor än sist jag var här. Vi var ett par morgontidiga på avdelningen, samma som alltid, och så droppade folk in vartefter. Och samma människor som alltid jobbade hemifrån.

Om arbetsdagen som sådan finns inte mycket att säga. Det var en del att ta tag i efter en veckas ledighet, men jag hade ju varit inne och läst och prioriterat jobbmejl under veckan, så det var bara att beta av. Två av fyra i min arbetsgrupp jobbade hemifrån. Benet gjorde att jag nästan önskade att jag också hade gjort det. Alla på Main Street hade nog inte gillat det, men jag vet en som skulle ha uppskattat min närvaro.

Citrus på ihoprullad madrass

Citrus skulle ha uppskattat att jag jobbade hemifrån.

∼ ♦ ∼

På hemvägen idag hade jag det lite tufft, men så kom jag hem till matlagningsdags och då fick jag annat att tänka på. Ja, jag gjorde förstås bara salladen som vanligt. Vi åt libabrödspizza, idag en halva med kalkon, oliver, lök och ost samt en halva där kalkonen var utbytt mot tonfisk.

Libapizza med oliver ost kalkon grönsallad vatten

Libabrödspizza till middag i afton.

∼ ♦ ∼

Det är kvällen efter första arbetsdagen efter tio lediga dar. Jag ska slänga ner mig med Olycksfåglar och läsa. Det är lagom sysselsättning. I morrn är det flera möten på jobbet och eventuellt även ett på lunchen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 9 januari 2023: Samma som alltid, orkar inte

 1. Jag har kontorsjobbat fram till lunch idag, fick ett sms om paket som levererats till dörr.. vågade inte chansa på att bara ärliga personer passerar innan dagen gått ..
  Trist med krämpor .. och vädret..gah, i morse hade det kommit ett par centimeter blötsnö igen.. varannandagsväder 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Hoppas paketet var kvar!
   Jaaa, nu räcker det med krämpor för min del, tycker jag.
   Varannandagsväder här också. Snön som kom i natt verkar ha regnat bort igen.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.