Tisdagen den 3 januari 2023: Inte blir det som en har tänkt sig. Nånsin..?


 Kära dagbok…

Nä, som rubriken säger, det tycks vara min devis att det inte blir som en har tänkt sig. Annas snälla mamma och jag åkte iväg på en second hand-runda. (Ja vi skulle handla lite på Rusta också.) Annas snälla mamma var på jakt efter en golvlampa. Tre ställen second hand-ställen åkte vi till, men ingen lycka. Vi såg bara nån enstaka ful, modern golvlampa, inte alls nån sån som Annas snälla mamma hade föreställt sig.

Helping Hand såg jag dock ett urhäftigt spelbord. När man lyfte spelplanen hördes en speldosa. Inuti bordet låg schackpjäserna. Bordet hade gärna fått följa med hem, men tyvärr… Priset var lite för högt för att rättfärdiga ett köp.

Jag noterade också att nån från jobbet hade varit där och lämnat en kaffemugg. Fem spänn skulle Helping Hand ha för den…

Kaffemugg från jobbet

Nån hade lämnat en kaffemugg från jobbet…


Annas snälla mamma
passade på att kika på tavlor.
Jag noterade att Helping Hand har väldigt många tavlor/affischer med London-motiv.


Vi tittade in till Jysk,
men såg inget roligt där så vi åkte ner till Röda Korset i väntan på att Erikshjälpen skulle öppna. Inga golvlampor där heller. Ett gammalt fotografi fångade dock mitt intresse. Undra vilket paret var… Marilyn Monroe-huvudet hade jag gärna köpt, men inte heller det köpet kunde rättfärdigas.

Det blev sen bara en snabbtur till Erikshjälpen, för vi fick ingen parkeringsplats – parkeringen var full! Jag ställde mig vid sidan och vi sprang in för att kolla lampbeståndet. Nada!

Vi åkte hem till Annas snälla mamma i stället, fast där var det också svårt att få parkering. Jag lyckades till sist, dock. Och på vägen dit såg vi ett second hand-ställe som inte har öppet förrän på lördag. Vi bestämde att ta oss dit då och kolla efter golvlampa.

Jag blev bjuden på gott kaffe, grillad macka och mjuk nötkaka. Så mycket skulle jag inte äta eftersom jag skulle träffa en kompis i kväll och käka middag. Skulle. För det blir ju inte som en har tänkt sig. Ibland sätter livet krokben. Snopet, men förståeligt. Det blir ingen kompismiddag på lokal i kväll. Jag beundrade i alla fall Annas snälla mammas pusslande. Hon har kommit långt på sitt julklappspussel om tusen bitar och hon sa att det är ett sånt roligt pussel. Där träffade vi i alla fall rätt.

∼ ♦ ∼

Jag åkte hem med två lådor kattmat. En står i källaren, en i skafferiet. Vad som händer i kväll? Tja, jag får väl softa med Lucifer. Det är inte så illa alls.

Trött Lucifer

Jag blir väl hemma i kväll och softar med den här killen (Lucifer).

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Jobb, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.