Måndag kväll den 2 januari och tisdag morgon den 3 januari 2023: Många känslor, ingen ro


 Kära dagbok…

Igår kväll läste jag och läste och läste. Nog tyckte jag att jag läste många böcker förra året, men jag nådde inte upp till mitt mål om 100 böcker på Goodreads. Det blev bara 89. Här är några av dem på bild:

Några av de 89 böcker jag läste 2022

Några av de 89 böcker jag läste 2022.


Men igår – eller i natt, snarare –
läste jag ut julklappsbok nummer två, den märkliga franska romanen jag fick av Annas snälla mamma. Vilken bok! Därefter blev det bokbyte till den senaste Ruth Galloway-boken, också den en jullklapp. Boken sägs vara den sista i serien. Det upprör mig!

Böckerna Förinta och Det låsta rummet

Bokbyte från en märklig fransk roman till en brittisk deckare.


När Anna kom hem från jobbet tog vi lite vin och några bitar ost.
Jag föreslog en dokumentär som vi missat, men som låg på SvT Play, Nelly & Nadine. Det var ett otroligt spännande program om två kvinnor som möttes i koncentrationsläger – och återförenades i fredstid. Ett barnbarn till en av kvinnorna hade börjat titta på några kvarlämnade papper och så rullades en kärlekshistoria upp. Det var mycket, mycket rörande!

∼ ♦ ∼

Det låsta rummet och kaffe på sängen

Tisdagsstart, dessvärre utan ro.

Det blev väldigt många känslor igår, många känslor som rev upp sår och tankar. Jag sov jättedåligt i natt, vaknade en gång i timmen och tittade på klockan. Larmet var ställt på åtta i morse, men klockan sju gav jag upp. Klev ur sängen och tömde kattpottorna som vanligt medan kaffet bryggdes. Gick och la mig en stund och läste och drack kaffe på sängen. Hittade ingen ro.

Nu ska jag sätta fart för jag ska träffa Annas snälla mamma. Vi ska åka på en liten shopping- och loppistur.

 

 

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, HBTQ, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.