Helgen 4 – 6 november 2022: Mot högre höjder samtidigt som ett nytt rum blir till


 Kära dagbok…

Jag lagade mat i fredags. Det är inte ofta Fästmön får hemlagat, jag har dåligt samvete för det, men äntligen blev det av. Till middagen serverade jag en flaska amarone. Vi har druckit en tidigare årgång av det och det fick förstås högsta betyg.

Resten av kvällen tillbringade vi i fåtöljerna. Vi såg Tyst vittne medan Citrus försåg sig från drinkvagnen, den lilla fyllkattan. Vi behövde ta det lugnt och ladda inför lördagens äventyr. Först skulle vi göra nåt spännande här på Main Street och sen skulle vi göra nåt riktigt spännande på stan.

Citrus under drinkvagnen

Citrus försåg sig från drinkvagnen.

∼ ♦ ∼

Lördagsstart med boken Djävulens advokat och kaffe på sängen

Lördagsstart.

Vi sov ganska länge på lördagen. Därefter fortsatte den lediga dan i vanlig stil, med läsning och kaffe på sängen. Men inte så lång stund, för vi har ett nytt bokrum att greja med.

Anna har tapetserat allt själv. Tanken var att vi skulle hjälpas åt, men diverse resor, sjukdomar och krämpor kom emellan. På lördagsförmiddagen satte Anna upp taklister. De vägde ingenting och jag kunde hjälpa till lite grann.

Så flyttade vi in de två första bokhyllorna, dammade alla böcker och fyllde hyllorna. Det blir så fint, så fint!

 

∼ ♦ ∼

Det regnade när vi gick upp för Mördarbacken till norra tornet på Uppsala slott. Det var nämligen dit vi skulle för att promenera. På taket. Det var en obeskrivligt häftig upplevelse. Benen darrade och inget att hålla sig i mer än säkerhetslinan. Det gällde att ha koll på balans och framför allt att inte halka. Men det var sååå häftigt att få göra detta ihop med Anna. Nu kan jag stryka ytterligare en grej på min bucket list! Och nya slottsfrun kan stoltsera med att hon har besökt Uppsala slott också, fast på ett väldigt annorlunda sätt. De flesta av bilderna tog Anna, nån bild tog guiden och jag fotade bara från marken.

Efteråt landade vi på Iberico där vi drack cava och rött vin och åt smårätter. På Main Street kollade Chelsea Detective och åt ostassiett och lite mer rött. Jag gick och la mig ganska trött i kroppen, men väldigt lycklig…

∼ ♦ ∼

Söndagen startade lugnt, men inte heller idag så länge. Jag läste en stund och drack kaffe på sängen. Därefter hjälptes vi åt att flytta in en tredje bokhylla i nya Bokrummet. Jag åkte och handlade och tankade, men så togs dammiga tischan på och vi hjälptes åt att fylla tredje hyllan.

∼ ♦ ∼

Den här fina helgen avslutades med söndagsmiddag hos Annas snälla mamma. Vi bjöds på bubbel när vi kom och öl och gubbröra till förrätt. Huvudrätten bestod av kyckling och potatis, sallad, gelé och sås samt rött vin. Och före desserten fick vi ost och kex. Pannacotta med bär avslutade måltiden. Jag orkade nästan inte förflytta mig från matbordet till en fåtölj.

Det regnade idag, så vi var lata och tog bussen både till middagen och hem. När vi skulle hem hade det visserligen slutat regna, men vem orkar gå med paltkoma?

∼ ♦ ∼

Nu ska det här inlägget ut och sen ska jag packa min jobbväska. I morrn ska jag till jobbet, där jag nästan inte har varit på två veckor. Förkylningen och hostan är nästan borta, bara den onda handen och tummen kvar att plågas med.

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Helgen 4 – 6 november 2022: Mot högre höjder samtidigt som ett nytt rum blir till

 1. Jag hade aldrig vågat promenera på nåt tak 🙂

  Blir jättefint i ”nya” rummet !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det var en upplevelse, helt klart. Riktigt spännande.

   Ja det blir jättefint. Jag vill göra klart NU, men måste vara rädd om min onda hand och så behöver jag ju jobba också…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.