Senare delen av måndagen den 17 oktober 2022: Instängd, installerad och intag


 Kära dagbok…

Lunchen visade sig vara nån sorts caesarsallad med pasta. Den behövde inte värmas och var helt OK. Jag läste en stund medan jag år.  Boken är väldigt spännande, men jag hade liksom inte tid egentligen. En kvart efter tretton lämnade jag Main Street för att hämta kollegan G på jobbet. Det blev en trevlig resa i Kia-bilen och vi nådde Örebro och Clarion Hotel på ett par timmar, vägarbeten och Googles genvägar till trots. 

Caesarsalladlunch med pasta och boken Kallmyren

Nån sorts caesarsallad till lunch.

 

Bitmoji Tofflan låtsasskjuter

Lite irriterad…

Sen blev det lite problem. Jag skulle åka och parkera bilen. För att detta skulle låta sig göras behövde jag blippa ett kort tre gånger på olika ställen. Första gången gick det enkelt att köra in eftersom en mötande bil körde ut. Andra gången var kortet liiite segt. Tredje gången hände ingenting. Vi fastnade i nån sorts parkeringshus, en sluss fram till gården där vi skulle parkera. Min arbetskamrat tog en bild på mig när jag stirrade ut genom en skitig ruta i porten som inte ville öppna sig. Den bilden har inte jag. Men jag lovar att jag var trött, irriterad och lite rädd. Mest av allt… kissnödig. G lyckades ringa efter hjälp och vi kunde snart parkera, lasta ur vår packning, checka in och gå upp på rummen.

Mitt rum var till belåtenhet. Faktum är att jag kände mig hemma, med rutigt golv på toan/duschrummet och Rituals Happy Buddha att tvätta mig med.

Jag fick ett fint och stort dubbelrum, med bred och lagom hård säng, ett stort skrivbord och TV, förstås. Minibaren lämnade lite att önska – läsk och choklad var väl inte precis vad jag var sugen på. Men… G och jag strålade samman efter en stunds vila och gick ut på stan för att leta matställe.

Vi hittade en italiensk restaurang som tilltalade oss. G åt pizza och jag pasta och till det delade vi en flaska ripasso. Lugnt ställe, god mat och fint vin.


Två arbetskamrater dök upp under middagen.
De hade anlänt med tåget och ville mest säga hej innan de checkade in på hotellet. Vi kom överens att stråla samman i hotellbaren senare. En efter en anlände sen resten av gänget från min avdelning och andra avdelningar. Det blev ett par timmar – och ett par drinkar i hotellbaren innan det var tack och god natt.

∼ ♦ ∼

Nu ska jag strax borsta tanden och hoppa i säng i ett regnigt Örebro. En stund orkar jag läsa innan jag släcker för natten. I morrn blir det hotellfrukost och så konferens. På kvällen är det middag och miss Li.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Musik, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Senare delen av måndagen den 17 oktober 2022: Instängd, installerad och intag

 1. Låter som ni har trevligt fast det innebär lite jobb emellan också 🙂

  Miss Li, det hade jag velat hänga på också 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja kom just till hotellet efter några dragningar. Den sista var två väldigt intensiva och hyper tjejer, duktiga, men blev så trött att jag måste vila en stund.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.