Tisdagen den 18 oktober 2022: Intensivt och lärorikt i vackra Örebro


 Kära dagbok…

Det har varit en intensiv dag i vackra Örebro. Det förstod jag att det skulle bli. Därför klev jag upp i vanlig tid, det vill säga 6.15, duschade och gick ner och åt hotellfrukost utan sällskap.

Hotellfrukost

Hotellfrukost utan sällskap.


Detta innebar att jag fick en stund för mig själv
och jag hann även läsa ett tag och kolla mejl. Himlen var lite ljusare idag och det har inte regnat, men är kallare.

Blå himmel och hus utanför hotellfönstret

Ljusare och kallare idag.

Sen sågs vi nere i hotellfoajén och G tog ut mig på en skön och uppfriskande promenad i stan. (Vi hann bara göra ett jättekort besök på en bokhandel och jag köpte inget.)

∼ ♦ ∼

Men äta och promenera är inte huvudsyftet med Örebrovistelsen. Vi är här för att delta i en konferens av, med och om Sitevision, Sitevisiondagarna 2022. Vi håller ju på att byta till den webbplattformen, ett litet projekt (ha!) som har tagit – och tar några år… Idag bevistade jag flera föreläsningar/presentationer. Alla föredragshållare var bra, även om en och annan var lite för intensiv för min smak. 

Och vi åt en del även under konferensen. Det bjöds på lax till lunch. Vid bordet träffade jag på en gammal bekant som jag jobbat med för typ 20 år sen. Roligt!

I pauserna botaniserade vi bland utställarna, fotade och tramsade lite. Det finns väldigt mycket godis överallt, fast korv är inte godis, tycker jag. Ett fint litet post it-block vann jag för övrigt. Utöver det var väl värsta skandalen att vi gick på herrarnas. Detta kompenserades dock av att G anmälde att en av toaletterna där läckte.

Arbetskamrat G och en kartongtjej

Arbetskamraten G var hungrig och började nästan tugga på en pappfigur.

På kvällen bjöds vi på middag och miss Li. Också rätt intensivt… Vi var väldigt hungriga. Min arbetskamrat G började nästan tugga på en pappfigur. Menyn visade sig lova mer än den kunde hålla. Jag tror aldrig att jag har gått så hungrig från en middag… Detta trots att jag drack vin och hade trevligt sällskap vid bordet. (Konversationskorten behövdes egentligen inte alls.) Förrätten bestod av en purjolökssoppa. Den var kall, men god. Jag fick världens minsta portion. Huvudrätten bestod av en oätlig sörja kallad polenta. Jag tog en liten sked, smakade och åt inte upp. Till detta blev jag serverad en risig hög med blomkål och andra odefinierbara grönsaker samt en halvrå majskyckling. Grönsakerna skänkte jag till damen till höger om mig (E; mycket trevlig – vi ska äta lunch ihop snart och kursa). Kycklingen smakade jag ett par tuggor på, men kunde inte äta den heller.  Desserten var söt och god, en tartelett med rabarber och vit chokladmousse. Serveringspersonalen spillde både mjölk och kaffe på E:s stol och sjal. Det bästa med måltiden var det merlotvin som serverades. Suck…


Och när en galen (?) kvinna i vit hatt sprang in på scenen
kände jag att jag går till hotellet, försöker köpa nåt som går att äta och kryper i säng. Det blev två påsar chips och en IPA i hotellbaren. Sen packade jag lite innan jag gjorde mig iordning för onsdagen, pappas 95-årsdag. För min del blir det några föredrag, men sen åker jag neråt landet. Torsdag och fredag har jag semester.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, HBTQ, Jobb, Mat, Personligt, Trams, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 18 oktober 2022: Intensivt och lärorikt i vackra Örebro

  1. Det låter inte som middagen var någon höjdare.. man borde inte behöva gå hungrig från en trerätters 🙂 Tur det fanns annat godare att ta till..senare

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.