Söndag kväll den 16 oktober och måndagen den 17 oktober 2022: Ready for take off


 Kära dagbok…

Grå och regnig höstsöndag

Grå och regnig höstsöndag.

Söndagen var grå och regnig nästan hela dan. Jag ringde Annas snälla mamma utan att få svar. Nån timme senare ringde hon tillbaka och svarade att jodå, hon hade varit ute och promenerat i värsta regnskuren. Hon hade försökt undkomma skyfallet, men inte lyckats. Vi pratade en stund innan det var dags för mig att sätta på mig paltorna och gå till Kvarnen för att försöka hitta nåt ätbart.

Söndagsmiddagen bestod av en kycklingburgare med strips och dip och en öl hos Phil. Trist, men mina ensammåltider är sällan särskilt roliga och spännande.

Korgtassen köpte jag nån sorts kycklinglunch och bilgodis till idag. Bäst att inte vara utsvulten inför långresan i eftermiddag.


Jag kollade på Tunna blå linjen på SvT Play,
eftersom Fästmön ännu inte hunnit se avsnitt fyra och skulle missa även kvällens avsnitt fem.

När Anna kom hem från jobbet tog vi var sitt glas rött (ett gammalt favoritvin!) och fixade ostassietter. Det blev en perfekt avslutning på veckan. Jag läste min bok på gång nån timme i sängen innan jag släckte och somnade ganska snabbt.

∼ ♦ ∼

Citrus med svansen

Övervakerskan Citrus.

Måndagsmorgonen blev oväntat solig, men regn var aviserat såväl i Uppsala som i Örebro. Det är ju till Örebro jag och arbetskamraten G ska ta oss tillsammans i Kia med mig vid ratten. I morse hörde en annan arbetskamrat av sig att h*n inte kan åka. Tråkigt, men så är livet ibland. Man vill mer än man mäktar med. Själv ser jag fram emot såväl konferensdagarna som dagarna efter i Motala även om också jag inser att konferensdagarna blir tuffa. Dessvärre fick jag vara beredd på en viss kyla där jag ska bo, så en extra tröja packade jag ner igår. Kabinväskan är knökfull. Jag vågade inte ställa den i hallen för en viss liten kissa Citrus älskar att hoppa upp på den. I stället fick hon hoppa upp på Zebrafåtöljens ryggstöd. Men mest sov hon – ljudligt – i själva fåtöljen medan jag jobbade på.

För förmiddagen tillbringade jag hemma vid jobbdatorn. Fixade en del smått och gott innan jag packade ihop för resan.

Nästa gång vi ses, kära dagbok, blir det förhoppningsvis i Örebro. To be continued…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.