Söndagen den 18 september 2022: Äntligen ledig


 Kära dagbok…

Boken The woman in the libray och kaffe på sängen

Tidig start i morse igen, med ny bok och kaffe på sängen.

Neeej! Det är lögn i h-e att ta sovmorgon när en är ledig!  Igår kväll satt vi här och gäspade båda två. På kvällarna är jag trött minsann! Skillnaden var att Fästmön hade jobbat och jag hade varit ledig. Klockan hade just passerat 20 när jag funderade på om det inte var läggdags snart. Vi satt emellertid uppe längre än så. Anna grejade med bilder och jag läste. Jag ringde också Annas snälla mamma för att kolla om hon ville med ut på en shoppingtur idag, men det var inget hon behövde. Min svärmor är typ 22 år äldre än jag fast verkar vara 22 år yngre, så pigg lät hon. I morse vaknade jag redan strax efter klockan sju, så jag läste en stund och drack kaffe på sängen efter att ha sopat och tömt kattpottor. En maskin tvätt fick jobba i bakgrunden.

Det blev i alla fall bokbyte igår kväll innan jag somnade. Jag läste ut den läskiga boken om spökhuset och grep mig an en bok om ett mord på ett bibliotek. Den senare hittade jag i ett skyltfönster på Kulturnatten förra helgen och inhandlade genast – det stod faktiskt på inköpslistan!

Böckerna The Haunting of Ashburn House och The Woman in the Library

Bokbyte från en läskig spökhistoria till en bok om ett mord på ett bibliotek.


På agendan idag stod förutom tvätt även att åka och handla,
bland annat kattmat igen. Jag tog det emellertid lugnt på morgonen efter gårdagens stress. Det var ju så att jag ville ordna nåt gott att äta för Anna igår – och så kändes det så misslyckat. Fast det blev bra ändå, vi var båda nöjda och blev mätta.

Idag skulle jag inte handla så mycket, mest ett par stora lådor kattmat, några hygienartiklar, frukostvaror etc. Ändå slutade notan på över 800 spänn.

Matkassar och kattmat i bilens bagageutrymme

Jag skulle inte handla så mycket idag.


Och då köpte jag bara liiite som inte stod på lappen…

Kick

Kick stod inte på lappen, men köptes ändå.


Nån mat till idag stod inte heller på lappen,
för vi skulle besöka van Gogh-utställningen på Fyrishov i elfte timmen och därefter äta middag på lokal. Innan jag traskade dit kunde jag sitta i fåtöljen och fika, lösa sudoku och läsa. Jag började läsa en liten souvenirguidebok som Anna köpte när vi var i London i somras och semestrade. Äntligen ledig, liksom.

Historic Royal Palaces bok The Tower of London

Äntligen ledig! Jag började läsa en souvenirguidebok från semestern i somras.

Utställningen van Gogh Alive var väldigt berörande. Vi började med att läsa några informationstexter – och de kunde i ärlighetens namn ha varit bättre (korrekturfel och grammatiska fel). Inne i en annan sal var det sen ett bildspel med citat och bilder på Vincent van Goghs verk ackompanjerat av klassisk musik typ Vivaldi. Hög igenkänningsfaktur på vissa ord och verk. Och hög igenkänningsfaktor live blev det när L från jobbet dök upp och vi fick hälsa på såväl henne som hennes mamma och syster. (Bilderna blir större om du klickar på dem, som vanligt.)

Efteråt gick vi till Grill och åt söndagsmiddag. Fast numera heter restaurangen Java sen många år tillbaka och serverar asiatisk mat. En av oss var inte så hungrig alls, men det slank ner ändå. Maten var god, serveringspersonalen… märklig.

Kaffet tog vi hemma i Salen. Och med det här inlägget publicerat ska jag sätta mig och läsa en stund innan jag ser säsongspremiären av Tunna blå linjen. I morrn börjar en ny arbetsvecka. Jobbväskan är packad och rena kläder framtagna.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Musik, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.