Torsdag kväll den 15 september och fredagen den 16 september 2022: Om jag inte drunknar…


 Kära dagbok…

Pelargon i och regn på fönstret i Bokrummet

Jag hann till Main Street före regnet.

Jag hann ju till Main Street före regnet igår, tack och lov. För även om jag kan byta om till torra kläder är det skönt att slippa bli genomsur. Kissarna var hungriga och ganska slöa, men så började nån i huset borra. Då blev de rädda. Senare på kvällen gick jag och letade efter Lucifer bra länge innan jag fann honom. Han hade krupit in under ena skrivbordshurtsen i Bokrummet, den stora kattstackaren. Nej, borrar gillar varken katter eller jag.

Datorn skötte sig, uppdateringarna är nu installerade och nu funkar den förhoppningsvis som den ska ett tag till. Jag kunde slappna av och satte mig i fåtöljen för att läsa. Kollade nyheter på TV, men blev ganska bedrövad. Nuvarande statsminister har lämnat in sin avskedsansökan och en annan kvinnlig partiledare har avgått. Det verkar bli gubbvälde i riksdagen. TV-kvällen gled sedan över i Efterlyst, som jag lyssnade på med ett av två öron. Bedrövligt där också, med mord och rån och skjutningar.

När Fästmön kom hem blev det lite ljusare eftersom hon berättade mer detaljerat om en rolig grej. Från och med november blir hon ny Slottsfru över Slottet och Slottsträdgården. Min roll i det hela är oklar, jag är väl möjligtvis tjänare eller nåt. Annars har hon ju fyra vuxna barn att tillgå som kan ge henne ett och annat handtag. Skämt åsido, jag är jätteglad för hennes skull och tänker att hon ska må riktigt bra av trädgårdsarbete och annat.

∼ ♦ ∼

Väderappen hade sagt regn från fredagsmorgonen. Det var fel. Eller det hade nog regnat i natt, men inte efter att jag klev upp. Ändå tog jag brollyn* med mig, såsom jag har gjort varje dag den här veckan. Ryggsäcken var knökfull, dessutom, för jag hade knölat ner baddräkt, handduk, lås, nycklar och duschgrejor. Jag skulle ju simma på min friskvårdstimme. Därefter ska jag direkt till Main Street för att äta middag med Anna och eventuellt båda hennes äldsta barn. Så det här inlägget är tidsinställt och kan innehålla faktafel – om jag till exempel drunknar under simningen. Lax har utlovats och det passar ju perfekt efter att ha varit i vattnet själv.

Korrfel som skulle kunna vara faktafel hittade jag i dagens lokalblaska som jag bläddrade igenom i morse. Det var ett ganska gulligt korrfel, för även om jag tror att man avsåg djur med ett d, så finns det litterära djur med som stavar med två d som i bildtexten – i alla fall i Tove Janssons böcker.

Råddjur

Gulligt korrfel! Jag tror nämligen inte att det är en Tove Jansson-figur som avses, utan rådjur.

Vänskapens språk citat av Henry David Thoreau

Vänner kan man ha på jobbet också.


Fredagen på jobbet startade med att jag publicerade en artikel
på svenska och engelska på intranätet. Därefter var det morgonmöte. Så micklade jag med att lägga ut en puff för artikeln på startsidan. Det var lite krångligt, men med Biografmaskinistens tvilling bakom axeln gick allt bra. Jag lär mig saker här på jobbet hela tiden. Det gör att det aldrig blir tråkigt.

Vid lunchen hade jag ett kombinerat jobbmöte och personligt möte med en av mina favoriter på en annan avdelning. Vi har stöttat varandra många gånger när det har blåst kalla vindar.

Efter lunch blev det som vanligt diversejobb. Sen slog klockan plötsligt 15 och det var dags att stänga butiken, ta friskvårdstimme och gå ner till Centralbadet.

∼ ♦ ∼

Fredag är det vägning och resultatet får avsluta det här inlägget. Jag har gått ner 700 gram. Det kan bero på att muskelmassan märkligt nog har minskat åtta tiondelar. Fettprocenten i kroppen har ökat motsvarande. Mängden vatten i kroppen var sex tiondelar mindre än förra fredagsmorgonen, men benmassan låg på samma nivå. BMI hade minskat med två tiondelar. Även den här fredagen får jag vara nöjd, även om jag tycker att ökad träning borde ge mer muskler och mindre fett. Och jag är alltid hungrig…

Bitmoji Tofflan konfunderad

Alltid hungrig…

∼ ♦ ∼

*brollyn = the umbrella, paraplyet


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.