Lördag kväll den 24 augusti och söndagen den 25 augusti 2019: Lördagsgodis och söndagskompisar


 Kära dagbok…

Occelli al Barolo vinmarinerad hårdost

Den här vinmarinerade hårdosten kunde jag inte motstå!

Oj vilken slö lördag det blev! Vädret var strålande och jag hade ganska dåligt samvete för att jag var inne så mycket. Men… söndag skulle bli annorlunda, lovade jag mig. Det enda vettiga jag gjorde på lördagen var att gå med sopor, handla, köra en diskmaskin, tvätta och vattna krukväxterna. Ja, jag såg förstås till att gymnasisten fick middag också. Och när jag handlade köpte jag även nåt till sambons söndagsmatlåda. Den vinmarinerade osten kunde jag inte motstå på Korgtassen. Fast den goffade vi senare på lördagskvällen, förstås, sambon och jag, tillsammans med vin. Gymnasisten och jag åt kycklingspett, grönsaker och tzatziki, vitlöksbaguetten fick han äta ensam. Jag fick ta del av gymnasistens skoltider och nog är de lite annorlunda än i högstadiet… Det var lagom för min del med de tre spetten med mera, för jag och Anna skulle ju äta ostar senare när hon slutat jobba.

En stor del av min lördag ägnade jag åt att läsa. Det är ett sätt för mig att återhämta mig, fly in i en fantasivärld, resa, lära mig nåt, skaffa vänner – ja, vad jag behöver för stunden. För tillfället är det mest återhämtning som gäller. För söndagen hade jag mer aktiva planer. Det var skönt att sitta på balkongen på kvällen, på dan var det alldeles för hett där.

Familjen Katt fick kvällsmat efter vi hade ätit. Sen var Lucifer så söt och kröp in i en låda som Anna har ställt i Bokrummet. Han tycker om att gömma sig lite, ha små Man Caves här och var. Just nu är det sagda låda som gäller och då vill han inte bli störd. Fast lite nyfiken är han förstås, för han kunde inte låta bli att titta fram när mamma Mini var på bushumör.

∼ ♦ ∼

Sambon och jag kollade på ett inspelat avsnitt av Vera innan vi gick och la oss. Jag var skittrött och somnade snabbt – bara för att vakna vid sjutiden idag på söndagen. Idiotiskt när en kan få sova. Jag fixade kaffe och gjorde iordning medicinboxen för nästa vecka medan kaffet puttrade. Sen tog jag med en mugg och gick tillbaka in till sängen för att läsa. Nej, ingen större ro idag, tyvärr. Den rena och torra tvätten tog jag reda på innan jag tömde kattpottorna. Då kom en kissnödig liten katt och lyckades kissa utanför pottan. Bara att dra på sig engångshandskar och torka, torka, torka. Sen skrev jag lite innan det var dags att fixa till sig, äta frukost och ta en tur ut i det fina vädret. Jag skrev en lapp till gymnasisten om vad som fanns till frukost och att jag inte visste när jag skulle komma hem.

∼ ♦ ∼


Mina kompisar idag var dessa två:

 

Gula tomater

Ett par, tre gula tomater skördade, men det är många fler på gång av alla tre sorter jag har.

Först åkte jag till SlottsträdgårdenTanken var att softa lite, skörda några tomater, plocka lite vinbär och lite dill. Men gräset ropade att det behövde klippas. Jag slog en pling till Slottsfrun för att stämma av lite och jag behööövde inte klippa gräset, men om jag ville, så… Jag vet att det är tungt för henne, för mig är det inte lika tungt och jag klipper både fram och baksida på under en timme. Med tanke på hur snäll Slottsfrun har varit och är var det inte heller svårt att klippa. Det var lite svettigt idag, men ändå skönt att vara utomhus och röra på fläsket. Sen skördade jag några gula och några röda tomater och plockade en liten burk röda vinbär och en liten burk dill. Det finns lite sallad och morötter kvar att skörda och det är många fler tomater på gång i mina tre plantor. Annas blommor har växt som tusan, både luktärten och den andra sorten som jag inte minns namnet på.


Hemma på Main Street var det inte så livat 
förrän jag drog fram Helvetesmonstret*. Då sprang katter kors och tvärs, för se dammsugaren gillar de inte. Det var faktiskt inte jätteskitigt hemma. Min sambo dammsög i torsdags. Men håller en efter katthåren, kattsanden och dammet gror det inte igen. Gissningsvis är det dags att gå ett varv igen senast onsdag. Men NU tänker jag hoppa in i duschen innan jag gror igen.

I morgon är det en ny arbetsvecka. Rena kläder är framplockade och jobbväskan i princip packad och klar.

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = familjen Katts namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördag kväll den 24 augusti och söndagen den 25 augusti 2019: Lördagsgodis och söndagskompisar

 1. Alla borde ha en egen kartong att krypa in i ibland 🙂

  Såå härligt att skörda egenodlat, och gräsklippning är bra motion och mycket roligare än att dammsuga. Då jobbade du på rätt bra igår tycker jag !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Eller hur?! 😉
   Ja det är häftigt att vi fick så mycket gott att äta. Vi lyckades inte med allt, men mycket.

   Jo rätt nöjd med utomhusvistelse och motion i form av både gräsklippning och dammsugning. 👍🏻

   Gilla

 2. FEM skriver:

  Vi får 4 (FYRA) tomater på våra plantor i år! Vet inte vad som har hänt, för vi har gjort precis som vi brukar och förra året och året innan fick vi MASSOR med tomater. Vi köper 2 plantor och sätter i en stor zinkbalja som jag fått efter min farmor Greta. Baljan står på samma plats varje år. Men i år ser plantorna så ledsna och tråkiga ut. Det har funnits och finns fortfarande blommor på dem, men bara fyra sketna tomater. Tråkigt, för det är så gott med egenodlat. Bara kunna gå ut och hämta i trädgården.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Nämen! Jag har skördat några, inga mängder, men… två gånger och det kommer massor flera. Jag köpte tre olika plantor: gula tomater, plommontomater och busktomater och det kommer på alla tre. Krukorna står vid Slottsväggen, tydligen på rätt sida. 😛 Plantorna köpte jag förresten för ett presentkort jag fick till födelsedagen av Slottsherrskapet. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.