Fredag kväll den 16 september och lördagen den 17 september 2022: Förvånansvärt hur mycket en hinner när en är ledig, utom att vara ledig så mycket


 Kära dagbok…

Det blev bara det näst äldsta bonusbarnet jag fick träffa igår kväll. Men det är inte så bara, det. Annas snälla dotter är så glad och gullig och det är roligt att få veta hur det går för henne och Jojje efter flytten till Sverige. Vilken omställning! Nu hade jag väldigt gärna träffat Biografmaskinisten också, han som är äldst i syskonskaran. Tyvärr blev det inte så, för han kom tidigare på dan när jag jobbade.

Anna och Linn i vårt kök

Mor och dotter i vårt kök.

Tisslingarna var förstås med. När jag kom hem från simningen skulle Robert* få jobba i vardagsrummet och det gillade inte Citrus och Lucifer. De försvann som två avlöningar in till Matrummet och Annas kökssoffa.

Citrus och Lucifer på Annas kökssoffa

Tisslingarna gillar inte Robert, så de la sig på Annas kökssoffa.


Fästmön bjöd på lax med ajvarröra, grönsaker och potatis.
Jag var så hungrig efter simningen. Jorå, jag simmade lite längre än förra gången, fast bara en längd. Totalt 15 längder blev det. Nog hade jag gärna simmat 16 – försöker öka på två längder varje gång – men jag fick sån fruktansvärd kramp först i ena låret, sen i andra. Och jag ville faktiskt inte drunkna.

Grönsaker lax med ajvarröra och potatis

Go-lax!


En väldig träningsvärk hittade mig på kvällen
trots att jag stretchade efteråt i ångbastun. Annas snälla dotter tog bussen hem till sin far och jag satte upp benen en stund. Lite senare fick jag bedöva mig med ripasso och stiltonbågar. Det var inte fy skam.

Cheeze doodles Stilton och ripasso

Inte fy skam!


Det blev en stunds läsning och sudoku
efter att jag hade plockat fram lakan. Det var dags att bädda rent. Vidare hade jag lovat att dammsuga sovrummet, badrummet, gästtoan, Matrummet och Bokrummet också. Det räknade jag med att hinna innan jag gick iväg ner på stan för att träffa H för en lördagsfika och ett prat.

∼ ♦ ∼

Lördagsläsning o kaffe på sängen The Haunting of Ashburn House

Jag hann med läsning och en och halv mugg kaffe på sängen.

Det är förvånansvärt hur mycket en hinner en ledig dag. En hinner mycket, det mesta som en har bestämt sig för. Fast en hinner inte vara ledig så mycket. Som vanligt. Det var lite stökigt härikring i natt med blåljus som sipprade in genom en glipa i sovrumsgardinen. Jag vaknade tidigt, som alltid en ledig dag. Före klockan åtta hade jag tömt kattpottor, sopat och tömt diskmaskinen på ren disk. Men sen blev det läsning och en och en halv mugg kaffe på sängen.

I morse bestämde jag mig också för att putsa två fönster – det i Bokrummet och det i Matsalen. Bokrumsfönstret var inte putsat på flera år, jag har liksom inte prioriterat det. Det är också ganska krångligt att komma åt eftesom det står möbler framför. Idag var väl det största problemet att nån hade slängt alla mina lakanstrasor som jag använder till fönsterputsning. Jag hittade emellertid två som var hyfsat rena och de fick duga. Gardinerna i båda rummet tvättade jag och hängde upp igen. Det är säkert inte rätt gjort, men då får Anna ändra om ifall det är viktigt för henne.

Citrus och Lucifer gillar inte när det är stökigt på Main Street. Och efter fönsterputsningen skulle jag ju dammsuga också. Det hatar de. Jag dammsög de rum som Anna/Robert* inte hann med igår och som jag hade planerat: sovrummet, badrummet, gästtoaletten, katternas toalett, Bokrummet och Matrummet. Först vid elvatiden blev det frukost, lite avsmakning för katterna och lite gos.


Efter duschen satt jag en stund vid datorn
innan jag hoppade in i sovrummet för att bädda rent. Det blev fräscht och fint med röda paisleymönstrade lakan i percale.

Renbäddat medröda paisleymönstrade lakan i percale

Fräscht och fint i sängen.

 

När det var bäddat hade jag en knapp timme innan jag skulle träffa H. Vad göra med denna ocean av tid? Det mesta av den gick åt till att gå ner på stan och handla, för nåt skulle vi ju äta i kväll, Anna och jag. Bara det att det jag hade tänkt köpa till middag gick om intet. Plan B var att köpa lite plockmat. Det gick sisådär. Men sisådär var verkligen inte fikastunden med H! Det går inte att vara annat än glad i hennes sällskap – även om regnet öste ner utanför och på mina nyputsade fönster och Kafferummet Storken var knökfullt. (Regnkappa och paraply var förstås på Main Street.)

Helena på fika på Storken

Happy H och riktig go-fika på Storken.

∼ ♦ ∼

Ja ja ja, till sist blev det plockmat till middag. Och kan du tänka dig, kära dagbok, vi blev mätta i dag också.

Ostar kex vin plockmat

Lördagsmiddag.

∼ ♦ ∼

*Robert = Annas robotdammsugare


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.