Lördagen den 23 juli 2022: Lördagsliv i semestertid


 Kära dagbok…

En lördag i semestertid behöver inte vara mycket annorlunda än en vanlig lördag. Eller en vanlig semesterdag. Jag vaknade redan klockan åtta och som vanligt medan kaffet puttrade i Moccamastern tömde jag kattpottor och sopade. Fast först torkade jag upp en kattspya igen. Det känns som om kissarna hetsäter ibland. Jag tror att de understundom stressar varandra. Lucifer må vara söt och gullig när han sover, men han gör också skäl för sitt namn…

Ibland är han väldigt mycket på Citrus och även om hon är kvickare och smidigare känner hon sig nog trängd. Då söker hon ofta trygghet hos Tofflan. Eller Tofflans toffla, som här på farbror Carl-Eriks matta.

Citrus vid Tofflans toffla

Citrus vid Tofflans toffla.


Efter morgonstöket för kissarnas väl och ve,
gick jag tillbaka till sovrummet efter 20 minuter och la mig för att läsa och dricka kaffe på sängen. Jag läste inte ut den amerikanska psykologiska thrillern då, men väl senare på eftermiddag. Bokbytet gick till ytterligare en bok på engelska, denna gång en skräckbok om en galnings dotter. Den boken köpte jag på Erikshjälpen i oktober 2020, så det var hög tid att plocka fram den ur TBR*-högen.


På dagens agenda stod att åka och tanka och handla.
Kattmaten var plötsligt slut. Eller… jag tog upp den sista stora lådan ur källarförrådet till skafferiet. Efter tankningen på Preem på Kumlagatan köpte jag först människomat på ICA Gnista och sen kattmat på Ö & B. Det blev liten promenad över till Helping Hand också för att försöka hitta nåt läsbart, men ingen framgång där. Jag hade även tänkt åka till Erikshjälpen, men där var fullt på parkeringen.

Helt tomhänt vad gäller litteratur blev jag emellertid inte. Jag hittade en pocketbok på ICA Gnista som jag köpte. Feelgood behöver jag läsa mer av och Frida Skybäck skriver bra och om boktokar.

Bokskåpets hemlighet av Frida Skybäck

Dagens bokinköp från ICA Gnista.

Eftermiddagen tillbringade jag på balkongen med kaffe, en bok och en katt eller två samt mina två kliande myggbett. Fästmön jobbade till klockan 18 och jag hade lovat stå för middagen (sill och potatis). Igår kväll kunde vi äta ostar och dricka vin på balkongen, men frågan var om det var för kallt idag. Termometern nådde som högst upp till 18 grader och jag höll på att frysa ihjäl när jag telefonerade med Annas snälla mamma utanför bilen (hon ringde när jag stod i kassakön, så jag avvisade samtalet och ringde upp när jag kom ut till bilen). Men nu blev det sill och potatis med tillbehör på balkongen. Kvällskaffet tog vi inne i Salen.

∼ ♦ ∼

*TBR-hög = hög med olästa böcker, books ”To Be Read”


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.