Sista dagen i juni och första dagen i juli 2022: Nu börjar den, semestern! På riktigt


 Kära dagbok…

Oj så varmt det var igår! Fästmön ägnade nästan hela dan åt att sätta upp ett kattnät på balkongen så att vi ska kunna öppna för att få korsdrag. Det var väl värsta dan att utföra kroppsarbete, men till sist blev det klart. Och det blev ganska bra så tillvida att vi kan ha två små fönster öppna, vilket ger drag och gör det uthärdligt att sitta på balkongen även när det är varmt. Katterna får naturligtvis ändå inte vara där ute ensamma och obevakade. En vet aldrig, speciellt Citrus är en fena på att hitta på sånt hon inte ska. Hon är lite väl nyfiken för sitt eget bästa ibland. Härom kvällen hörde vi en smäll från köket och båda katterna kom utfarande. En av dem, mycket troligt Citrus, hade vält ett glas i vilket Anna hade ställt grönkål i vatten. Arrangemanget stod ovanpå köksfläkten, vilket innebar att en katt måste ha stått på baktassarna för att nå upp. Glaset höll, som tur var, men det var vatten och grönkål över hela köksgolvet. Kålen gick att skölja av och golvet fick en spontan avtorkning på det här viset.

Citrus tittar fram från under skrivbordet

Fröken Bus, här under mitt skrivbord.

Nån middag blev det emellertid inte på balkongen. Vi köpte räkor och bubbel (och laxpaté till mig), men det åt vi i köket. Vi har liksom inget bra bord att äta vid på balkongen, så det blev middag vid mitt rangliga, men übersnygga bord köket.

 

Kvällsfika på balkongen med bok

Kvällsfika på balkongen.

Kvällskaffet intog vi på balkongen, dock. Vi satt och läste och njöt, somliga halvsov lite. Bubblet blev aldrig urdrucket, så det blir kanske var sin svälj i kväll innan vi går iväg till Costas och äter middag. Om nu bordet blev bokat…

Torsdagskvällen avslutades med ett par otäcka dokumentärer på TV. Natten blev sen jättevarm, så Anna gick upp och satte på golvfläkten – vi brukar inte sova med den på.

Det hade regnat i natt och det regnade idag på morgonen, men när jag klev upp var det redan över 20 grader varmt, denna första dag i juli, när mammakusinen B fyller år. Jag ringde och grattade och pratade en ganska lång stund med henne. Som jag uppskattar dessa samtal! Bland annat berättade hon att det hade åskat hemma hos henne tidigare idag – och att det åskade den dan hon föddes. Blixten hade slagit ner i en stor ek på Ekön i Motala och hennes pappa, min morfars bror, hade varit med och släckt branden. Sen hade han kommit alldeles sotig till BB för att titta på sin förstfödda.

Barbro och mamma juli 2011

Mammakusinen B stående och mamma sittande, juli 2011.

∼ ♦ ∼


Men det är inte bara första dagen i juli, det är också fredag och borde vara vägning.
Nu har jag bestämt för egen del att det inte blir nån vägning under sommaren. Fast jag vägde mig förra fredagen. Då hade jag gått upp 400 gram efter Englandsresan. Sen dess har jag fortsatt äta och dricka nästan lika mycket, men jag har inte rört på mig nåt nämnvärt – jag har ju jobbat hemifrån och inte ens promenerat till och från jobbet.  Nej, jag ville ju inte smitta ner mina arbetskamrater med min förkylning. Nu är jag helt återställt, varken hostar eller nyser. Dags för nästa krämpa då – handleden och de domnande fingrarna. Jag tror att det är dags att vila armen. Vilken tur att jag jobbade sista dan idag på fem veckor…

I stället för en redogörelse från vågen publicerade jag i morse en redogörelse för förra månadens läsning. Det blev lite magert… Men nu läser jag en riktigt bra bok på engelska. Den är jag mer än halvvägs i. Och framöver blir det mer tid för läsning eftersom jag har semester.

Bitmoji Tofflan fåtölj

Nu blir det mer tid för läsning!

∼ ♦ ∼

I kväll ska vi alltså till Grekland, det vill säga ett par parallellgator upp i stan för middag. Vad som händer i morrn och de kommande dagarna vet jag inte. Önskar mest att nya grannarna blev färdiga med sin renovering snart. Det borras och bankas och hantverkarna kan inte prata med varandra utan skriker. På plan tre i huset på Main Street ska vi ha semester nu, båda två.

Bitmoji Tofflan Quittin time

Nu är det semester.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sista dagen i juni och första dagen i juli 2022: Nu börjar den, semestern! På riktigt

  1. Mösstanten skriver:

    Trevlig semester! Det ska bli lite svalare nu och det tycker jag är skönt.

    Gilla

  2. Vad skönt med semester🌞🤗

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.