Fredag eftermiddag och kväll den 1 juli och lördagen den 2 juli 2022: Glass, grekiskt och drinkar igår, trädgårdsarbete idag


 Kära dagbok…

Glassfika på balkongen

Det blev en glassfika på balkongen igår eftermiddag.

Det var väldigt skönt att jobba sista dan på länge igår. Från och med måndag, min namnsdag för övrigt, har jag fem hela veckor ledigt. Jag kan väl inte påstå att jag har jobbat jätteintensivt den gångna veckan. Det handlade delvis om förkylningen, men också om värmen och att jag känner mig så himla trött. Även om jag gillar mitt jobb vill jag väldigt gärna vara ledig just nu och bara läsa böcker, dricka drinkar, äta god mat och göra utflykter, ungefär.

Igår jobbade jag ”ända till” klockan 15. Innan jag slutade för dan tog jag en glass-fika. Det var jag värd, tyckte jag, eftersom det var så varmt. Citrus hängde med mig i Bokrummet större delen av arbetsdagen. Hon är så mysig, gosfian! 

Citrus utsträckt på mattan i Bokrummet

Gosfian Citrus har också semester nu.


Fästmön och jag gjorde oss fina,
hon i ny skjorta, nya byxor och ny väska, jag i ärvda shorts och en gammal favoritskjorta. Strax före 18 stegade vi in till Costas för att äta. Som jag trodde blev det förvirrat kring bordsbokningen, men vi fick ett bord i ett hörn av uteserveringen. Det var mysigt. Och mycket folk. Maten var god, servicen sisådär. Jag hörde att de ska semesterstänga nu. Visst unnar jag restaurangfolket att vara lediga på sommaren, fast jag undrar hur de har råd med tanke på hur dåligt det har gått för krogarna under pandemin… Men det klart, många har ju fått bidrag…

Julikvällen var skön och vi ville inte gå hem. Vi stannade till vid Churchill Arms och tog var sin GT. Vi ville fortfarande inte gå hem utan stannade till vid Kitchen & Tables uteservering och drack Annas goda drinkar. Ja inte ”min” Anna utan Anna som jobbar där.

∼ ♦ ∼

Boken The Reading list o kaffe på sängen

Lördagsstart.

I morse var vi… lite sega. Eller… vi har varit sega hela dan. Vaknade tidigt, men somnade om innan det blev kaffe på sängen och en stunds läsning. Min bok på gång närmar sig slutet nu. 

Vi funderar på en loppisrunda i morgon, söndag, och jag ringde Annas snälla mamma för att höra om hon var intresserad av att hänga på. Så blir det nu inte eftersom hon har andra planer.

Men i stället träffades vi idag på eftermiddagen. Vi hämtade Annas snälla mamma hemma och åkte  till Blomsterlandet. Där köpte hon en rosbuske, basilika, lavendel och margeriter som vi sen planterade i Slottsträdgården.


Det var svalare idag, ganska mulet och blåsigt
just när vi var i Slottsträdgården. Vi tog ändå en fika utomhus, det smakar ju så bra. Så kom några droppar regn och vi packade ihop. Jag skjutsade hem Annas snälla mamma och Anna och jag åkte hem till oss och slappade ett tag. Därefter traskade vi till Korgtassen för att köpa lördagsgodis och annat ätbart. Vi bestämde oss för en enklare middag hemma i kväll.

∼ ♦ ∼

Jag hörde från vännen FEM igår igen och nu är det spikat att jag åker dit min sista semestervecka. Vännen M hörde av sig om nycklarna idag och vi ska ses på måndag, antingen i samband med min klippning eller till kvällen.

Utöver det har Anna bokat konsertbiljetter för oss två.Parksnäckan ska vi få njuta av Weeping Willows i mitten av juli och Sarah Klang i slutet av augusti. Härligt!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Musik, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.