Pingstaftons afton och pingstdagen 2022: Kuliga utflykter och kulinariska


 Kära dagbok…

Inte gjorde det mig nåt att äta rester till middag på pingstafton. Det fanns gott om mat kvar från studentfirandet. Jag öppnade för säkerhets skull lite mer vin, ett av rödvinerna jag fick till födelsedagen av Annas snälla mamma, men det tog vi bara nåt glas av lite senare. Vi var ganska trötta, även kissarna. Ingen av oss är van vid att ha gäster, liksom.


Och till kvällen dök Annas snälla dotter upp
för att sova över eftersom hon och lillebror skulle ut och flyga på pingstdagens morgon. Men det höll på att bli kris och katastrof när en mobil hamnade i toaletten. Dock inte min nya.

∼ ♦ ∼

Boken Gå med mig till hörnet och kaffe på sängen

En stund på morgonkvisten.

I morse drog bror och syster vid 4.30-tiden. Fästmön och jag vaknade till, Anna var nog uppe och sa hej då. Vi låg sen en stund och hade svårt att somna om innan vi kom till ro. När jag så småningom slog upp mina ljusblå hade det gått fyra timmar. Det blev läsning av serieroman och kaffe på sängen före frukost och dusch. Jag tömde kattpottorna och vi hjälptes åt med att fylla på kattsand. Min rygg är visserligen bättre, men jag vågar inte tro att det är nåt permanent tillstånd.

Det var en solig och fin pingstdag, helt perfekt för vår årliga utflykt till Emmaus i Gryttby. Vi såg en hel del roligt och en och annan fin grej. Den sedvanliga fikan tog vi utomhus – både macka och glass. Även jag hade shorts idag och kanske fick jag lite färg på mina blekfeta ben. Märkligast av allt var att Anna köpte böcker (flera!) och jag inte en enda. Men… jag köpte en fin liten rund träask och en ovanlig skjorta.

På hemvägen hände ännu fler märkligheter. Vi stannade till i Björklinge för att handla lite nödvändigheter. I affären träffade jag två arbetskamrater från förra avdelningen. Liten värld…

Bilen behövde egentligen bensin, men även vi behövde bränsle. Tanka ska jag göra på nationaldagen – jag är ju ledig hela dan. Vi packade upp våra inköp, la inköpta kläder i tvättkorgen, gav katterna mat och traskade bort till Alex. Där åt vi en tvårätters laxmiddag (vi fick även vitlöksbröd till förrätt, så egentligen åt vi trerätters). Vi drack ett chardonnayvin från Kalifornien till maten. Allt var mycket gott.


Hemma igen körde Anna ett par maskiner tvätt. Studenten
ska ju resa utomlands dan efter han kommer hem från norr, så det är lika bra att försöka tvätta undan lite. Vi drack lite mer kaffe och senare blev det var sitt glas rött födelsedagsvin och några bitar ost till en Beckrulle från 2018 – som vi faktiskt hade sett båda två. Men nåja, det fick räcka med kuliga och kulinariska utflykter, nån större spänning behövde vi inte.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.