Fredagen den 3 juni och pingstafton 2022: Studentfirande – och ny mobil till mig


 Kära dagbok…

Det har varit bråda dagar. Inte så mycket för mig, men för andra i min närhet. Inte alltid bjuder jag på bilder av dem. Nu har jag bett om och fått tillstånd. Bäst att vara på säkra sidan och dessutom inte kasta sten i glashus…

∼ ♦ ∼

Boken Fallvind och kaffe på sängen

En stunds läsning och kaffe på sängen.

Fredagsmorgonen inleddes tidigt. Fästmön såg till att Gymnasisten numera Studenten blev redo i tid för avfärd till sin första champagnefrukost. Det var nämligen hans studentdag igår. Vi andra kunde ligga kvar/gå och lägga oss en stund till och läsa och dricka kaffe på sängen innan det var dags för oss att sätta ilfart.

Men… Fredag är vägningsdag och studentfirande eller inte, jag skulle vägas innan dan startade. Resultaten blev rätt OK. Jag hade gått ner 800 gram, men även minskat såväl muskelmassan (1,4 procent) rejält som BMI (två tiondelar). Fettprocenten hade ökat med fyra tiondelar och mängden vatten minskat med 1,1 procent. Ja ja, jag har haft ont och svårt att gå och röra mig normalt.

∼ ♦ ∼

Mitt lättare jag (!) satte igång med städning, medan Anna fokuserade på mat. Sen gick vi på var sitt håll, jag för att handla, Anna för att hämta tårta. Svärmor/mormor/Annas snälla mamma hämtades med bil av mig.

Vid tolvtiden hade övriga studentfirare samlats hos oss. Nog saknade jag Biografmaskinisten, men jag vet att han skulle jobba.

Studentens systrar var på plats, liksom hans föräldrar och mormor. Jag tror han kände sig fint uppvaktad av oss alla. Hans klass var den andra att springa ut i solen. Ja, vädret hade skärpt till sig under förmiddagen och mitt på dan. (Fotot på mig och studenten har hans pappa tagit.)


Studenten
försvann sen ut med sina klasskompisar
på en sista (?) runda på stan. Vi andra gick hem och skålade i prosecco eller no-secco. Anna fixade så god mat, men tyvärr fick en av gästerna avvika på grund av jobb innan middagen serverades. Denne fick dock en matlåda hemskickad med sin sambo. Jag stod för vinet och valet hade fallit på Lännabruks Johanna årgång 2020. Det var perfekt till maten tyckte jag.

Studenten själv kom hem lagom till middagen, så vi kunde äta tillsammans. Efter avdukning blev det kaffe och tårta samt presentöppning. Nog fick han fina grejor som resor, pengar, ett smycke och bestick, bland annat.

Mamman och jag var ganska så trötta på kvällen och sjönk ner i våra fåtöljer för att se på Shetland och mumsa snacks, ost och lite mer vin. Studenten själv gick inte ut nåt mer, utan nöjde sig med att förtära bubbel och godis vid daton. Nu är det slutfirat ända till nästa månad när en av oss fyller jämnt…

Svenska flaggor och snören

Slutfirat ett tag.

∼ ♦ ∼

I morse blev det bokbyte här. Jag läste ut den senaste delen i Doggerland-serien och bytte alltså från en roman i en serie till en serieroman, det vill säga en roman i serieform.

Böckerna Fallvind och Gå med mig till hörnet

Bokbyte från roman i en serie till en serieroman.


Sen hade jag inte tid att stanna hemma längre
utan kastade mig ut på stan för att hämta min nya mobil. Efter en hel del om och men och svordomar är nu allt installerat. Anna och jag firade med att kasta i oss var sin rinnig lakritsglass. Och nu ska vi strax äta rester från igår. Inte mig emot alls!

∼ ♦ ∼

I kväll får vi sällskap av Annas snälla dotter som ska sova på soffan. I morrn tidigt bär det av till Arlanda först, norrut sen, tillsammans med lillebror.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredagen den 3 juni och pingstafton 2022: Studentfirande – och ny mobil till mig

  1. Stort GRATTIS till studenten🍾🍻

    Gilla

  2. Stort grattis till studenten ! Ser ut som det blev ett fint firande 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.