Fredag kväll den 6 maj och lördagen den 7 maj 2022: Orkeslös och sjukt kraftlös, men nåt har jag åstadkommit, trots allt


 Kära dagbok…

Kyckling grönsaker hummus vatten boken Björnen sover

Fredagsmiddag.

Det var fasligt så orkeslös, så sjukt kraftlös jag känner mig! Och nu vet jag inte om det är en kombination av utsatt medicin och reaktionen på och antihistaminet mot getingsticket, högt blodtryck eller vad. Jag tog en (1) GT igår, åt lite mat, drack kvällskaffe med After Eight till, kollade första avsnittet av Shetland, läste och gick och la mig före klockan 23. Ändå… så slut i rutan idag.

Annas snälla mamma ringde precis innan jag skulle värma maten. Hon hade beställt jord och druckit vin med sin syster på en parkbänk. Ha ha ha, hon är 21 år äldre än jag och bara så mycket piggare.

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag kvart över fem och kunde inte somna om. Nån timme senare gav jag katterna mat. Jag försökte söva mig med lokalblaskan, men inte ens det gick. Så jag gav upp. Fixade kaffe och låg och lästa såväl tidning som bok på gång fram till klockan åtta. Allting känns som om det går jättelångsamt för mig, men jag lyckades tömma kattpottor, duscha, bädda, åka ner med sopor och äta en rejäl frukost innan det var dags för huvudpunkten på agendan för den här dan.


Idag var det städdag i bostadsrättsföreningen.
Mina kollegor i styrelsen uppfattade mitt mående och jag blev avdelad att koka kaffe tillsammans med Gerd, 87 år. Det var trevligt, men det gjorde mig ännu mera trött. Uppslutningen var god – äldsta deltagaren var alltså 87, yngsta kanske… fem? Hunden Saga deltog också i viss mån, åtminstone när det åts. Våra medlemmar grejade i trädgården, städade vind och källare, torkade golv och soprum, plockade ihop skräp till återvinning med mera. Vi serverade fika med såväl köpebröd som hembakad morotskaka och efter avslutad städning grillades det korv. Då hade regnet upphört, men det var ingen varm och härlig vårdag som igår. Jag själv blev uppskickad att vila en timme efter fikat och före korvgrillningen. Såväl fika som korv intogs i entrén i vår uppgång – den är större än den andra entrén. Nån korv åt jag givetvis inte, utan det blev ett par ostmackor och vatten när jag kom hem efter avslutad städdag. ”Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov”, eller? Nej, bara jag som är matkinkig. En påse korvbröd och en flaska Loka tog jag med mig hem i alla fall.

Men ostmackor och vatten kan en inte leva på (vatten å brö, liksom värsta fången). Även en sån som jag vill äta nåt gott. Så när jag vilat ytterligare en stund drog jag iväg till ICA Gnista. Jag köpte två stora lådor kattmat och två små samt lite annat till kyl, skafferi och hygien. Sen var det mat… Totalt oinspirerad köpte jag… en liten Västerbottenpaj, bara att micra. Ett par goda ostar, röda druvor och en liten Frukt & mandel slank också ner i vagnen. Nog lär jag bli mätt i kväll igen. Jag hade i alla fall lyckats handla för nästan 1 100 spänn…

Tre matkassar och mina svarta gympadojor på hallmattan

Tre kassar mat och hygien och nästan 1 100 spänn fattigare. (Kattmaten är inlåst i källaren och därför inte med på bild.)


Fast särskilt fokuserad när jag handlade var jag inte.
Jag hade precis kört ut ur garaget när jag insåg att mobilen låg kvar hemma på laddning. Jättesmart – NOT! – när mitt när bilbatteri visat sig vara så dåligt. Hur tänkte jag då kunna ringa efter assistans och starthjälp ifall det skulle behövas? Nä, jag tänkte väl inte alls. Som tur var startade bilen och jag körde som vanligt en liten extra sväng på hemvägen. Jag undrar hur mycket jag behöver köra egentligen för att batteriet ska bli bättre laddat..?

Bitmoji Tofflan med varuvagn

En varuvagn behöver inte ladda sitt batteri och det är nog tur.

∼ ♦ ∼

Jag körde en maskin tvätt när jag kom hem från handlingen, men i morrn gissar jag att det kommer hem mer tvätt med Anna. Eventuellt blir det en ny shoppingtur på söndagen för mig. Jag skulle ha tag i två apoteksvaror idag, men det fanns bara en. Inte vet jag vad jag ska bjuda på till söndagsmiddag heller. I kylen finns sill och potatis i värsta fall. (Inte mig emot, men kanske Anna..?)

∼ ♦ ∼

Det börjar bli dags att micra lördagsmiddagen så att jag orkar med några bitar ost lite senare. Jag tror faktiskt att jag ska korka upp en flaska vin, histamin eller inte i innehållet. Vidare blir det mest läsning i afton och Unge kommissarie Morse.

∼ ♦ ∼

Och nej. Ensam känner jag mig inte. Jag har sällskap av Gosplutten a k a Lucifer och Häftplåstret/Lilla ADHD a k a Citrus.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredag kväll den 6 maj och lördagen den 7 maj 2022: Orkeslös och sjukt kraftlös, men nåt har jag åstadkommit, trots allt

 1. Rexxie skriver:

  Minst 30-40 minuter brukar man räkna med när batteriet är lågt laddat. Så, du får ta en roadtrip till Enköping och dricka kaffe på exempelvis Tre Systrar (https://kafe-systrar-tva.business.site/) och åka hem igen!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vilken bra idé till roadtrip! Jag skjutsade hem Annas snälla mamma igår eftermiddag från Slottet och tog då en repa på ungefär en timme runt totalt runt Uppsala.
   Hur ofta behöver jag köra så, tror du???

   Gilla

   • Rexxie skriver:

    Ska jag vara ärlig så vet jag faktiskt inte! Beror ju lite på hur man kör och det som är problemet för mig t.ex så har jag ungefär 4 kilometer till jobbet. Då drar det batteri när man startar motorn, och så hinner det inte laddas upp riktigt lika mycket under de 4 kilometrarna. Sen gör jag om samma procedur när jag ska hem igen, och gör man så om och om igen så blir batteriet mindre och mindre laddat. Min verkstad varnade någon gång i höstas, och än så räcker mina veckoutflykter till en kyrkogård några mil bort (där en moster är begravd) för att tända ljus. Så skulle jag killgissa (eller snarare gubbgissa) så skulle jag, helt utan några fakta, påstå några gånger i månaden vintertid.

    Finns ju en Iittala Outletbutik i Örsundsbro! Kan ju också vara roligt att gå och titta på!

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Jaa, jag har nog kört betydligt kortare tid än så under vinterhalvåret. Får bättra mig, helt enkelt. Outleten i Örsundsbro har stått på agendan länge, likaså ett besök på Thuns https://thuns.se/ och Emmaus i Gryttby http://www.emmausgryttby.se/ men det har och är så mycket nu den senaste tiden – födelsedagar, resor (inte med bil), konserter och i början av juni en student, minsann. Sen drar vi till London… (utan bil, så jag får nog leja nån som kan köra lite)…

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.