Torsdag kväll den 5 maj och fredagen den 6 maj 2022: Jag skulle bara…


 Kära dagbok…

Födelsedagsblommor efter nio dagar

Födelsedagsblommorna från mammakusinen B efter nio dagar…

Asså igår kväll… Jag skulle bara… fixa till mina födelsedagsblommor. Ja vet du, kära dagbok, flera av blommorna är fortfarande fina, men buketterna behövde rensas ur, blommor snittas om, blommor slås ihop och vaser få fräscht vatten. Fyra buketter blev två och livskraftigast är den från mammakusinen B och hennes barn. Underbara blommor!

Men… den som håller på med blommor varav några är vissna vet att det ofta blir skräpigt. Inget undantag igår kväll. Antihistaminet (eg allergin) släppte visst sitt dödströttgrepp om mig. Så jag drog fram dammsugaren och…

 • dammsög
 • dammade
 • torkade golv (kaffefläckar och kattassar med mera)

Sen var kompostpåsen full och behövde tömmas. Det blev en tur till soprummet, förstås. Men innan dess hade jag…

 • lyckats riva ner en av routrarna så att den började blinka orange (i det här fallet lika med ”inte bra”)
 • förargat katterna som ville ha sällskap och godis, inte nån Mammis som dammsög
 • hittat en död geting i gardinen i sovrummet (fasa!)
 • försökt få ordning på ett protokoll när många ska lämna synpunkter och det inte är klart vem som för in ändringarna och hur… och det bara blir en oändligt lång tråd där alla har svarat alla – på olika saker
 • svarat på miljoner andra mejl
 • haft sms-kontakt med Fästmön så att jag vet att resan etc har gått bra
 • försökt ringa mammakusinen C utan framgång
 • vattnat krukväxterna inomhus och på balkongen…

Ja jag skulle sen bara sätta mig ner i fåtöljen – och fick ont i ryggen… Ner på golvet, upp med benen på fotpallen. Något lättare i ryggen…

Och katterna blev gladare på mig. Lucifer låg på balkongen och flirtade, Citrus snodde Annas fåtölj. Kvällen fortskred…


Protokollet blev färdigt (?!).
Jag hann läsa ut den första födelsedagsboken och bytte den mot födelsedagsbok nummer två, det vill säga från mardrömmar till en sovande björn. Mitt litterära liv är onekligen spännande.

Böckerna Onda drömmar och Björnen sover

Bokbyte från mardrömmar till en sovande björn.


Dessvärre satte ju mitt kroppsliga liv
på bromsen igen i form av ryggont. Kan det vara… Gammeln som härjar i kröppa? Livet före… solnedgången..?

60ballonger i fönstret framför solnedgång

Livet före solnedgången?

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan konfunderad

Kan jag lita på vad personalen vid min mottagning säger och gör, egentligen?

Ovan nämnda protokoll levererades i pappersform för påskrift i morse före klockan åtta genom brevinkastet. Citrus blev mycket nyfiken på plastfickan som landade på hallgolvet. Själv satt jag och jobbade. Jag fick sova hela natten och det var nästan jag som väckte katterna 6.15 i morse. Det var så skönt! Lucifer ville ut på balkongen ganska omgående och Citrus busade och sprang omkring när hon hade fått mat. Deras Mammis tömde pottorna och duschade före frukost. Jag har fortfarande varit seg idag, men armen är betydligt bättre, ryggen sisådär. Det slog mig att segheten också kan bero på att doktor Oskar ju för ungefär tre veckor sen tyckte att jag skulle sluta med två mediciner och förnyade inte dessa recept. En eventuell effekt av detta skulle komma först om ett halvår, enligt honom. Men frågan är om jag ska tro på nån som arbetar vid den där mottagningen. Sköterskan hade uppenbarligen helt fel om antihistaminet mot getingsticket på armen… Samtidigt tänker jag att en läkarutbildning är lång och även en sköterska går utbildning på högskola. Borde de inte ha rätt..?

På förmiddagen smet jag och bilen iväg för att den senare skulle få bilservice hos Upplands Bilforum. Besöket tog en timme, men så tillkom restid, förstås. Jag drog av en och en halv timme i tidrapporten till jobbet. Bilen var i bra skick, förutom batteriet igen – jag måste köra längre sträckor alternativt stödladda det. Två tusenlappar fattigare var jag i alla fall nöjd och glad att det inte var några större problem. Det där med batteriet och köra mer får jag fundera på. Det är svårt att hitta tid till längre bilkörning som är meningsfull… Medan jag väntade på bilen passade jag på att göra nåt riktigt meningsfullt i alla fall – läsa.


Jag kan inte påstå att jag har jobbat så väldigt mycket idag.
Efter lunch var det dags för en hälsokontroll hos företagshälsovården. Eftersom jag var lite tidig slank jag in på en butik mitt emot och pratade iPhone. Nåt köp blev det inte idag, men det kan nog bli.

Hälsokontrollen gick bra och jag cyklade inte. Däremot var mitt blodtryck skyhögt, så jag fick lägga mig en stund innan det togs om. Då visade det lite mer normala värden, dock inte helt. Blodsockret var lite högt, men det berodde kanske på att jag åt lunchmackor för nära inpå testet. Nåja, nästa fredag ska jag tillbaka igen, fastande, och ta om såväl blodsocker som blodtryck. Blodfetterna var riktigt bra i alla fall, alltid något så här inför helgen (när det kan bli frosserier…).

∼ ♦ ∼

I kväll ska jag äta rester som jag har tinat från frysen. Det är Annas kyckling med grönsaker och en massa vitlök. Bra, då vill ingen vara nära mig i morrn när vi har städdag i bostadsrättsföreningen. Fast… ja just det… Jag skulle ju bara koka kaffe…

Nu är det emellertid gin o’clock (fast det är det ju alltid). Jag festar på salta pinnar från födelsedagen, jordnötter, krusbärsgin från Harrogate  – och Anna). Brickan har Anna också gett mig, ginklockan har jag fått av Annas snälla dotter och Boy Wonder och glasunderlägget (och ett gäng till) fick jag av vännen Mia till senaste födelsedagen. Boken är som bekant även den en födelsedagspresent.

∼ ♦ ∼

Sen var det det här med vägningen, det är ju fredag… Eftersom Anna är i Berlin med appen till vågen på sin mobil når inte blåtanden hit. Men… det jag uppfångade var att jag har gått ner 2,2 kilo och att BMI har minskat sju tiondelar sen förra fredagen. Det är jag väldigt nöjd med.

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.