Tisdag kväll den 12 april och onsdagen den 13 april 2022: Tre små ting och utgång i kvartett


 Kära dagbok…

Tisdagskvällen blev ganska händelsefattig och tyst. Jag gäspade mycket och undrade hur jag skulle orka hålla ögona öppna till klockan 22 när Bäckström slutade. Klarade faktiskt det. Tystnaden låg annars ganska kompakt, luften var stilla hemma och ord yttrades inte i onödan – nästan inte från mig heller. Trött, sa Bill. Ordet var trött, sa Bull.

Tre små ting som påverkar – eller kan påverka – mitt liv under det kommande halvåret skedde igår. Först skulle jag förnya mina recept och råkade på en läkare som ifrågasatte mina mediciner. Tyvärr kändes det som om ifrågasättandet handlade om att läkaren inte orkade kolla journalen. En diskussion om detta skedde/sker därför bland annat i osmidiga verktyget som 1177 använder sig av. På onsdagsmorgonen var ett av tre recept fixat, medan läkaren hade frågor om anemin mot vilken jag tar de andra två medicinerna. På sätt och vis är det bra, för jag tycker att det är konstigt att bristen aldrig följs upp med till exempel provtagning. Nu får vi se vad som händer. Jag är inte orolig, mest bara konfunderad. Min magmedicin, som för mig är den viktigaste för att vardagen ska fungera, har jag fått recept på. Utan den börjar jag efter ett par dar kräkas okontrollerat och inte alltid i samband med att jag äter. Den behövs alltså, för annars kan jag inte fungera. Nu fick jag inte de andra medicinerna utan ska sluta med en av dem tvärt, skrev läkaren. Sen avslutade läkaren ärendet. Jag försökte ringa mottagningen, men det gick förstås inte. Så jag skapade ett nytt ärende. Då kom ett sms från en sköterska som talade om för mig att läkaren har satt ut en medicin. Jorå, jag är läskunnig och det hade jag redan fattat. Men den tredje medicinen då? Att svara på sms:et gick förstås inte. Det här är inte klokt, alltså. Patienten lämnas med obesvarade frågor. To be continued…

Medicin i min ANA-box

Tre tabletter om dan äter jag.


Ting två var att jag har fått sommarsemester beviljad.
Utöver de sju dagarna före midsommar när jag ska resa till London är jag ledig från den 4 juli – min namnsdag, för övrigt –  till och med den 7 augusti. Chefen har pusslat så att önskemål från medarbetarna och verksamhet passar ihop. Jag är nöjd.

Varamostranden

Här ska jag nog bland annat vara på semestern.


Ting tre var att jag har sökt ett stipendium via Journalistförbundet.
Det handlar om en kurs utomlands två veckor i oktober. Jag är helt säker på att… jag inte får stipendiet, men om en inte (för)söker kan en ju aldrig få nåt stipendium, eller hur? To be continued, but probably not abroad.

Brighton beach

På den här platsen vill jag gå kurs – fast i oktober. Och då kan en inte bada eller sola här.

∼ ♦ ∼

Idag har jag jobbat järnet och nu i kväll är jag på AW med mina tre närmaste arbetskamrater. Utgång i kvartett, alltså. Härligt!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.