Fredag kväll den 1 april och lördagen den 2 april 2022: Får man ha det så här bra..?


 Kära dagbok…

Ibland händer det faktiskt – tro det eller ej! – att jag stannar upp och funderar över saker och ting. Som att

”Får en ha det så här bra när alla andra inte har det lika bra?

Fästmön hade köpt hem fisksoppa och vitlöksbaguett till middag, Gymnasisten fick kycklingspett. Jag drack en öl till maten, Anna åt en gigantisk morot. Vi blev mätta. Till kvällskaffet fick jag en vit Snickers. Jag avnjöt den i nydammsugna Salen, för ja, jag hade ork kvar igår att dammsuga hela lägenheten. Lite senare, efter att vi sett reprisen av Lyckoviken del två, tog vi vin och ostar. Får en ha det så här bra..?

∼ ♦ ∼

Blå morgon med Trion o kaffe på sängen

En blå morgon för mig med boken Trion och kaffe i min finaste Muminmugg.

Annas lördagsmorgon startade tidigt för hon skulle iväg och börja jobba klockan sju. Jag vaknade vid sjutiden. Det blev en blå morgon för mig, med läsning och kaffe på sängen ur min finaste Muminmugg, den med Mumin i snöstorm. Här i Uppsala var det emellertid inte snöstorm idag. Det var visserligen skitkallt i morse, men när jag vaknade hade temperaturen stigit och solen sken. Jag tog en dusch. När Gymnasisten kommit upp och gått iväg till lördagsskola åt jag frukost. Kattpottorna tömdes och kattskiten och lite annat skräp tog jag med mig på väg ner till bilen i garaget. Prick 9.45, som avtalat, plockade jag upp Annas snälla mamma. Får man ha det så här bra med rent vatten, gott kaffe, nåt att äta till frukost, en bra bok, solsken, skola, den finaste muggen, en egen bil och en snäll svärmor?

————————————————————————————————-

Vårt primära mål var att besöka Elgiganten för att häva ett köp av ett abonnemang som aldrig har fungerat för Annas snälla mamma. Givetvis var det omöjligt för personalen att göra det – utan sin teamledare Amanda som naturligtvis inte jobbade idag. Sagda Amanda är den min svärmor har haft kontakt med tidigare. Hon ordnade ett återköp första gången det inte fungerade. Svärmor lät dem lura på henne ett annat alternativ. Inte heller det har fungerat. Sånt är läget sen oktober förra året. Nu blev bestämt att Annas snälla mamma får ta sig till Elgiganten igen, för hundrade gången, eftersom det inte går att ringa till dem, på måndag för då jobbar Amanda. Då hoppas jag verkligen att Elgiganten löser det hela, för Annas snälla mamma känner sig lurad. Och jag tänker inte handla på Elgiganten förrän det hela är löst och avstyrt. Skulle Elgiganten vägra vänder vi oss till en jurist. Så här får det verkligen inte gå till. Elgiganten ska inte tro att äldre människor kan bli pålurade abonnemang hur som helst. Skämmes!!!

————————————————————————————————-

Efter detta blev vi tvungna att göra nåt roligt. Vi åkte till ÖoB och handlade, även jag. Jag köpte en del till hushållet, men även kattmat och tre par strumpor för tio spänn styck. Till vår tvättmaskin köpte jag rengöringstabletter. En sån rengöring kör jag i skrivande stund efter att först ha kört en vanlig tvätt. Intill ÖoB låg en blomsterhandel. Dit in var vi också och kikade på pelargoner och kungsängsliljor, bland annat. Vi har en sån häftig landskapsblomma i Uppland! Den finns i vitt och vinrött och den vinröda är rutig.

Casalforte Valpolicella Ripasso 2018

Jag fick en flaska fin ripasso.

Men sen blev vi fikasugna och Annas snälla mamma bjöd hem mig på gott kapselkaffe, ostmacka och äppelmunk. Fast inte nog med det. Jag fick en flaska ripasso som tack för att jag hade skjutsat henne! (Vinet hade ett annorlunda namn förut som synes om en klickar på länken. Länken går till en tidigare årgång av vinet, en årgång som fick högsta omdöme av mig.) Det behövde hon inte alls ge mig, jag hjälper så gärna nån som är snäll.

Annas snälla mamma visade att hon lyckats lägga tusenbitarpusslet vi gav henne i julklapp. Och så pratade vi om L, som vi båda saknar. Bokkassen jag hade med mig var till belåtenhet – ingen av böckerna hade hon läst tidigare, så nu har hon läsning för ett bra tag. Det blev bara ett cirka timslångt besök, för besöksparkeringen var full så jag fick ställa bilen på Heidanparkeringen med parkeringskort för en timma.

Svenska äpplen pussel

Pusslet med svenska äpple är lagt!

∼ ♦ ∼

En maskin tvätt är hängd och nu rengörs tvättmaskinen som sagt. I kväll blir det korv av tre olika sorter och klyftpotatis till middag. Att en får ha det så här bra! (Om bara ryggen slutade göra ont också.)

Att ha det bra när världen går under ur boken Trion av Johanna Hedman

Tänvärda ord ur boken Trion av Johanna Hedman.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredag kväll den 1 april och lördagen den 2 april 2022: Får man ha det så här bra..?

 1. Man får absolut ha det bra! För det hjälper ju inte dem som har det sämre om vi sänker oss. KRAM!

  Gilla

 2. Agneta skriver:

  Jadå, man FÅR ha det bra! Och när man som du (och många med dig, jag till exempel) inser det och uppskattar det så är det inget att skämmas över tycker jag.

  Elgiganten har jag inte satt min min fot hos se’n en idiotförsäljare försökte kränga på oss en tvättmaskin vi inte ville ha – en betydligt dyrare än den vi kom dit för att köpa. Han undrade om den vi ville ha skulle stå i sommarstugan ”eftersom det lät om programvredet”, och så kunde man tydligen inte ha det på sin ordinarie adress…???!
  Det slutade med att jag tog J i armen och släpade ut honom ur butiken medan jag ilsket förkunnade att vi inte skulle ha nå’n j-a tvättmaskin alls! Vi köpte sedan en svindyr på ett annat ställe 😉!
  Jag fattar ju att alla som jobbar där inte är idioter, men för mig räckte det att de anställt en fullblodsidiot.
  Hoppas det löser sig för Annas mamma!!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack, jag lyssnar på Agnetavännen! 😛
   Ja nu ska Annas snälla mamma dit i morrn IGEN, på egen hand, för hundrade gången. Jag har ringt och peppat henne och diskuterat plan B. En gång i tiden gillade jag Elgiganten. Det har gått över. 😦

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.