Torsdag kväll den 31 mars och fredagen den 1 april 2022: Reflektioner inför helgen


 Kära dagbok…

==> OBS! Inget aprilskämt! Nu behöver du som läser bara skriva tofflandel2.com. Du kan hoppa över wordpress i URL:en (adressen)! Mitt utrymme tog plötsligt slut och jag blev tvungen att ta ställning till om jag skulle uppgradera och öka platsen eller inte. Då kör vi igång!

∼ ♦ ∼

True Story bitmoji

Livet, en sann historia som kan vara både kort och härlig.

Livet är inte rättvist alla gånger. Igår kändes det inte helt rätt att gå och reservera bord för en glad tillställning som födelsedagsmiddag – och sen få höra om sorg, föräldralösa barn och sjukdom. Jag vet inte om mina futtiga ord och två kramar blev nån tröst, men jag gav ett och annat råd som jag upplevde togs till hjärtat. Då kände jag att det ändå nånstans var rätt att ha min födelsedagsmiddag hos Trattoria Alessandro. Livet är kort, alltför kort för somliga!


Och när jag kom ut krockade jag med en hund och dess ägare
som under många år regelbundet har varit väldigt nära mig. Jag blev lite besviken tidigare i månaden att vi inte skulle ses mer – men nu gjorde vi det helt spontat. Dock utan att vara företagare respektive kund utan som två gamla… bekanta. Det var livets andra sida, den härliga!

Efter det gick jag hem och åt min kvällsmat som visst hade nåt med siffran tre att göra… Tecken, tecken, tecken.

Tre mackor tre småtomater boken Trion och kaffe

Tre av allt – utom kaffemuggen.


Jag åt och shoppade loss på nätet
innan jag bänkade mig med mobilen och startade Duo-appen för att amatörvärdera säsongens sista prylar i Antikrundan. Det blev faktiskt bara två stjärnor på diplomet, trots att jag värderade så rätt många gånger. Nåja, roligt och lärorikt. Nu får jag vänta ett år till nästa gång.

Diplom Antikkunnig i Kungsbacka 31 mars 2022

Antikkunnig i Kungsbacka!

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan konfunderad

Reflektioner om en ständig kamp och att välja sina strider.

Humör som åker upp och ner är jobbiga, tycker jag. Inte kan en väl vara på topp jämt, men det handlar om att försöka behärska sig i vissa sammanhang. Det är svårt. Tro mig, jag har övat i många år. En irritation växer inuti mig. Den försöker jag bekämpa med att le, prata med rätt personer och välja mina strider. Som du förstår, kära dagbok, är det en ständigt pågående kamp. Vissa dagar känner jag mig som en riktig vinnare, andra dagar en total loser. En liten reflektion så här inför helgen.

∼ ♦ ∼

Den här fredagen vaknade jag astidigt. Det gjorde inte så mycket, för jag skulle bara upp och duscha, äta frukost och sen starta maskineriet hemifrån. Jag tömde kattpottor och bytte soppåsar av bara farten också. Hann knacka på hos Gymnasisten och påminna om tiden. Sen jobbade jag på med mitt fram till lunch, övervakad av Citrus.

Citrus övervakar Ulrikas arbete

Övervakad av Citrus

På eftermiddagen var jag på besök i vården för att få hjälp med ett par onda kroppsdelar. Det är magiskt vilka underverk detta gör! Och sen jobbade jag en stund till. Det var skönt att få en liten promenad och frisk luft. Vi fick vinter här igen igår kväll, men när jag gick på eftermiddagen idag var det vår i luften igen.

Höghusspegling i Fyrisån

Det blev vinter igår kväll, men vår idag på eftermiddagen igen.

∼ ♦ ∼

En kasse böcker

En kasse böcker till Annas snälla mamma.

Två inlägg om litteratur hade jag tidsinställt för publicering under dagen. Det ena var en recension av en kriminalroman, det andra ett inlägg om vilka böcker jag läste förra månaden. Tänk att det nu är april. Vi har inträtt vår födelsedagsmånad, Fästmön och jag.

Men vi har också inträtt helg. Anna jobbar både lördag och söndag. Själv har jag en dejt med Annas snälla mamma i morrn förmiddag. Vi ska åka till Elgiganten och reklamera en vara/tjänst som aldrig har fungerat (det har gått ett halvår och tro mig, Annas snälla mamma har försökt att reklamera åtskilliga gånger). Vi vässar klorna! Jag ska också överlämna en kasse böcker till Annas snälla mamma. Vidare har hon önskat ett besök på ÖoB, vilket jag förstås gärna gör. Jag behöver själv kolla efter tabletter för rengöring av min kompis tvättmaskinen.

Men nu ska jag ta ett varv med dammsugaren och sen blir det Korgtassens fisksoppa med vitlöksbaguett till middag. Ett glas rött med några ostbitar till tar vi senare.

∼ ♦ ∼

PS. Fredag innebär som bekant vägning för min del. Det har inte hänt särskilt mycket. Jag sköter mig i veckorna – och ballar ur på helgerna. Nåja, hela 100 gram hade jag gått ner sen förra fredagen. Fettprocenten hade minskat med sex tiondelar och muskelmassan ökat med fem tiondelar. Mängden vatten i kroppen  var fyra tiondelar högre. Bentäthet och BMI låg på samma värden som för en vecka sen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.