Mitt bokår 2022: Marsböckerna – ett misch masch?


Ett inlägg om och med länkar till böckerna jag läste och skrev om i mars 2022.Med mars månad kom våren till Uppsala.
Plötsligt så där, bara. Men tid för läsning finns det alltid, trots att en nu gärna vill vara utomhus. För min del blev mars en spänningens månad. En del bra saker hände, jag blev äldre än min mormor nånsin blev och jag läste spännande böcker. Enbart spännande böcker! Nu är jag laddad ett byta siffror, inte bara sista siffran utan även den framför.


Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Mars månads böcker 2022:

Stefan Ahnhems bok Den sista spikenElly Griffiths bok Now you see them

Karin Fossums bok FörmörkelsenHjorth o Rosenfeltdts bok Som man sår

Victor Pavic Lundbergs bok Den som överleverLihammer och Hesselboms bok Catalana

Björn Fredrikssons bok Vita hajar svarta änkor och dödsänglar Seriemördare gnm tidernaJussi Adler Olsens bok Natriumklorid

Påbörjad i mars:

Johanna Hedmans bok Trion


Den första bok jag läste ut i mars
var en kriminalroman (Den sista spiken). Det blev ytterligare sex böcker i samma genre lästa i mars (Now you see them, Förmörkelsen, Som man sår, Den som överlever, Catalana, Natriumklorid). Jag läste en fackbok (Vita hajar svarta änkor och dödsänglar. Seriemördare genom tiderna).

Av de böcker jag läste i mars är fem (Den sista spiken, Som man sår, Den som överlever, Catalana, Vita hajar svarta änkor och dödsänglar. Seriemördare genom tiderna) skrivna av svenska författare (Stefan Ahnhem, Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt, Victor Pavic Lundberg, Anna Lihammer och Ted Hesselbom, Björn Fredriksson). En bok (Now you see them) är skriven av en brittisk författare (Elly Griffiths). En bok (Förmörkelsen) är skriven av en norsk författare (Karin Fossum). En bok (Natriumklorid) är skriven av en dansk författare (Jussi Adler-Olsen). Jag gjorde en ny författarbekantskap (Victor Pavic Lundberg). En bok var en debut (Den som överlever). Sex av marsböckerna ingår i serier (Den sista spiken, Now you see them, Förmörkelsen, Som man sår, Catalana, Natriumklorid). En av böckerna läste jag på engelska (Now you see them).

Jag köpte en av marsböckerna på årets bokrea (Som man sår). Två av böckerna jag läste i mars var julklappsböcker (Now you see them, Förmörkelsen). En av böckerna lånade jag (Den sista spiken). En bok fick jag (Catalana) och tre böcker fick jag för recension (Den som överlever, Vita hajar svarta änkor och dödsänglar. Seriemördare genom tiderna, Natriumklorid).

Sammanlagt läste jag åtta böcker i mars 2022. Av dessa fick tre högsta omdöme (Den sista spiken, Now you see them, Som man sår). Fyra böcker (Förmörkelsen, Den som överlever, Vita hajar svarta änkor och dödsänglar. Seriemördare genom tiderna, Natriumklorid) fick högt omdöme. En bok (Catalana) fick medelomdöme.

Den bok jag läste i mars och som jag utnämner till månadens bästa är

Den sista spiken av Stefan Ahnhem

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.