Moonlight (2016)


Ett inlägg om en film som vi bara råkade snubbla över, ungefär..Av en ren händelse började vi titta på en film på fredagskvällen.
Fredagskvällar brukar vara kvällar när en inte orkar mer än bara hänga en stund framför TV:n och möjligen glo på nåt icke engagerande. Men Fästmön rapporterade att filmen Moonlight (2016) skulle visas på SvT2. Inte trodde jag att vi skulle hålla oss vakna ända till en kvart före midnatt för att se färdigt filmen. Förvånansvärt nog gjorde vi det.

Moonlight film

Filmen handlar om Chiron och tre perioder i hans liv: barndom, ungdom och vuxenliv. Hans öknamn är Little som barn. I skolan mobbas han och hemma är det si och så med ordningen eftersom hans mamma går på droger. Ibland försvinner Chiron. Vid ett sånt tillfälle träffar han på droghandlaren Juan och hans flickvän Teresa. De tar hand om pojken och det är till dem han kan fly när tillvaron i övrigt gungar. Juan försöker inpränta i Chiron att han ska följa sin egen vilja och fatta sina egna beslut. Och så finns förstås Kevin

Det här är en rörande och stark film om en ung pojke som växer upp utan några som helst förutsättningar för att få en bra liv som vuxen. Men trots att han givetvis blir kriminell ligger mina sympatier hos Chiron. Som pojke vill man bara gråta för hans skull. Som vuxen är han både fåfäng och snäll. Som tonåring är han… arg. Kärlekshistorien då? Ja den finns ända till slutet, om än med vissa uppehåll. Det här är en otroligt fin film.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, HBTQ, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.