Fredag kväll den 25 februari och lördagen den 26 februari 2022: Bloody Churchill och gyllene shopping


 Kära dagbok…

The Vanishing Boxboken och jobbmobilen

Högläsning en stund på jobbet igår.

Min arbetsdag på fredagen slutade med att jag hade högläsning för några arbetskamrater. På engelska. Det var väldigt pirrigt, så jag blev nog lite torr i munnen. Sen stängde jag ner jobbmaskineriet för veckan och hastade/halkade ner genom Odinslund, förbi Helga Trefaldighet, Gustavianum, Domkyrkan och Saluhallen, över S:t Olofsbron och sen… in på Churchill Arms.

Där intog jag ett bord för fyra, eftersom jag väntade på att Fästmön skulle anlända och kanske en vän. Men sen blev det bara Anna och jag vid fyrabordet och det sågs inte med helt blida ögon av serveringspersonalen. Mat och dryck var lika goda som alltid. Min enda invändning är att de envisas med att servera Yorkshire puddingen upp och ner. Värre var det där att bli ombedd att lämna bordet så snart vi ätit färdigt, alltså bli ombedd medan vi fortfarande äter. Det kändes inte OK. Vi hade tänkt äta trerätters, men en av oss blev alltför stressad för att ta den tredje rätten. Nu har jag haft en diskussion med ägaren om detta och saken får vara ur världen. Låt oss bara säga att det finns personal som är proffsig, vänlig och serviceinriktad trots en stressig arbetsmiljö. Sen finns det personal som inte är lika… mån om gästerna.


Hemkomna var Tisslingarna rätt sura på oss och busiga.
Vi hade ju varit borta så länge, först jobbat hela dan och sen bara en snabb påfyllning av matskålarna av Anna innan hon gick ut för att äta middag. Katterna, i alla fall Lucifer, är lite drama queens och hoppade och skuttade i Salen. Anna och jag satt och halvsov först, glodde lite på TV och läste. Sen fastnade vi i en amerikansk film med HBTQ-tema. Den var riktigt bra.

∼ ♦ ∼

The Vanishing Box och kaffe på sängen

Lördagsstart.

I morse vaknade jag till en solig lördag. Och även om det var fint väder och en ville ut så snart som möjligt blev det förstås läsning och kaffe på sängen. Jag har inte mycket kvar av den fjärde delen av Brightonmysterierna.

Efter frukost och dusch gick vi ner på stan. Jag hade några ärenden, varav ett var av arten som jag inte såg fram emot: inhandla BH. Till sist blev den shoppingen dock framgångsrik. Tack vare god hjälp och bra sortiment på en liten BH-affär vid gågatan blev det inte bara en BH utan två. Jag satte sprätt på presentkorten jag fått i julklapp av Annas snälla mamma och sen la jag till nästan 900 spänn. Nej, bra underkläder för kvinnor är inte billiga, men nu känner jag mig nöjd. Jag köpte även duschmousse, fast på Åhléns. Duschar en varje dag går det åt en del.

Anna på Ofvandahls

Anna bjöd på go-fika på Ofvandahls.

Vi promenerade genom stan och blev fikasugna. Idag besökte vi Ofvandahls där Anna bjöd på go-fika – var sitt wienerbröd och var sin kaka. Jag träffade MC vid kaffehörnan och berättade för Anna att första gången han och jag sågs bjöd han på skumpa!

Det blev en tur in på Uppsala Bokhandel. Och tänk! Jag handlade inget till mig själv, men en present, som jag fick fint inslagen, till en person som snart ska lämna Uppsala. Det var också så att en kraftfull stämma deklarerade i bokhandeln att jag har köpstopp vad gäller böcker. Rösten tillhörde bästa M och det var roligt att M och Anna fick morsa på varandra.

 

Gyllene shopping

Dagens gyllene shopping.

Anna och jag gick vidare till Saluhallen där vi köpte raclette. Promenaden gick sen tillbaka på Sysslomansgatan, bort till Lutis, där tillbehör till osten, lördagsgodis med mera inhandlades. En bekanting passade på att tacka för ett gott vintips som h*n fått via bloggen! Liten värld…

Vi gick hem, klädde om till hemmauniform och packade upp varorna. Anna bäddade och jag ringde hennes snälla mamma. I morrn blir det utflykt både till Ulva och Slottet i Tunakolonin, men i eftermiddags dammsög vi – jag med den vanliga dammsugaren, Anna med Robert*. Det är lite rent här hemma en stund nu.

I kväll blir det alltså raclettemiddag och lördagsgodis, troligen också schlagerelände på TV.

∼ ♦ ∼

*Robert = vår robotdammsugare

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.