Torsdag kväll den 24 februari och fredagen den 25 februari 2022: Nu är det helg!


 Kära dagbok…

Kvällsmat med mackor fetaoströra oliver kvarg boken The Vanishing box

Smörgåsbord eller hopplock. Gott var det i alla fall.

Det blev inte så mycket vettigt gjort i slutet av arbetsdagen igår. Men jag hade goda utbyten av tankar och funderingar med mina arbetskamrater. Jag gick hem redan klockan 16. Fästmön och jag tog var sin mugg kaffe innan hon skulle iväg en stund. Detta innebar att vi åt kvällsmat var för sig. Min kvällsmat bestod av ett smörgåsbord hopplock livsmedel från förra helgen – fetaoströra, oliver, kalkonsalami och valnötsbröd -, ost från svärfars julostpaket samt qwarj och bär. Mer kaffe till och givetvis litteratur. I skrivande stund har jag passerat mittpunkten i The Vanishing Box, den fjärde delen i Elly Griffiths Brightonmysterieserie.

Diplom antikexpert i Grums 24 feb 2022

Tre stjärnor för mina Grumsvärderingar.

Klockan 20 var jag redo för amatörvärdering av antikviteter från Grums. Givetvis var jag inte på plats, utan värderade från fåtöljen. Även den här torsdagen blev det tre stjärnor på diplomet och omdömet antikexpert. Fasen, jag kanske ska sadla om på äldre dar och gå från kommunikatör till antikvitetsvärderare? (Ja för författardrömmen stannar ju blott vid en dröm. Mitt manus ligger kvar i skrivbordslådan, ungefär. Ingen ville ge ut det och nu… Nu vill inte jag heller det, för dem jag ville göra stolta med en bok finns inte kvar.)

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan weekend

Nu är det helg!

Idag har det varit fredag hela dagen. Jag har haft en ganska lugn dag på jobbet och bland annat varit sagotant en stund vid ett möte på eftermiddagen. Tyvärr skiljs mina och vissa andras vägar åt redan nästa veckan. Lite sorgligt, men också roligt för dem som får möta nya, spännande utmaningar.

Anna och jag har haft lite planer/försök till överraskningar för helgen, men enades om min plan eftersom Annas var långt ifrån säker. Dessutom är vi lite för trötta efter arbetsveckan, så min plan blir bättre. Vi träffas efter avslutad arbetsdag och dito -vecka på Churchill Arms för drink och pubmiddag. Jag går dit och tar bord, medan Anna passerar hemmet och utfodrar Tisslingarna. Därför är det här inlägget tidsinställt. För när vi hasar hem, mycket troligt väldigt tidigt, har jag ingen lust att sparka igång tröskverket, det vill säga min gamla dator. (Ja jag behöver inte bara en ny mobil utan även en ny dator, en ny skrivbordsstol och en ny reclinerfåtölj hemma.)

∼ ♦ ∼

Jo just det! Innan jag tidsinställer… Fredag är ju vägningsdag. Jag var säker på en viktuppgång, men faktum är att jag hade gått ner – hela 100 gram. Men fettprocenten i min kropp har minskat med 1,2 procent och muskelmassan har ökat med lika mycket! Mängde vatten låg cirka en procent högre än förra fredagen. Bentätheten har ökat med en tiondel. BMI låg på samma nivå som sist.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.