Lördag kväll den 16 oktober och söndagen den 17 oktober 2021: Helgen som försvann


 Kära dagbok…

Plötsligt är det söndag kväll. Helgen bara försvann. I morrn är det vardag och ny arbetsvecka igen. Jag har inte gjort nåt märkvärdigt alls i helgen. Handlat, tvättat, promenerat och läst, i princip. Men igår på lördagen slog klockan i alla fall Gin o’clock. Det var ett tag sen. Fästmön lagade indonesisk kyckling och det blev mycket gott och lite fett. Sånt gillar vi. Det är bra för oss, tycker jag som gått ner ett kilo och ökat på muskelmassan med en (1) hel procent sen förra fredagen.

Tisslingarna var lite bråkiga med varandra, men även de kom till ro på kvällen i Zebrafåtöljen.

∼ ♦ ∼

Bokuppslag fredag eftermiddag och kaffe på sängen

Bokuppslaget visar fredag eftermiddag, men det var söndag morgon.

Jag hade svårt att sova i morse, trots att jag satt uppe till midnatt. Det var en konstig dröm som nästlade sig in fram på morgontimmarna, en dröm som omfattade min mormor och vännen FEM. Den oroade mig.

När jag sen vaknade låg jag nån timme och läste och drack kaffe på sängen. Men först tömde jag kattpottorna och åkte ner till soprummet med sopor. Hela förmiddagen tvättade jag. Jag vet inte hur många maskiner jag körde och ändå är tvättkorgen inte tom. Det är ett tröstlöst arbete.

Klockan 14 skulle jag och Gymnasisten vara hos hans mormor/Annas snälla mamma. Jag föreslog en promenad för det var en underbar solig, lite blåsig höstdag. Det blev två alldeles lagoma promenader tur och retur. Jag tror att vi båda två var mycket nöjda.

Annas snälla mamma har låtit renovera sitt kök, så det var Köksinspektionen som kom på besök. Jag lovade för övrigt att försöka klura ut var hon ställt några tillbringare och vardagsglasen, nåt som hon stoppade undan inför renoveringen. Men att hennes TV är svart kan jag helt klart inte åtgärda.

Efter inspektion och överlämning av bok som ska lånas och läsas blev det härligt go-fika med bullar, kakor och hemgjord äppelpaj med vaniljsås. Det blev ett par trevliga timmar. Jag är så glad att Annas snälla mamma finns och jag tycker så mycket om henne. En kan inte ha en bättre svärmor.

Gymnasisten och jag kom hem strax innan Anna. Anna och jag tog en promenad till Korgtassen för att köpa middagsmat till Gymnasisten och bröd med mera till oss. Sen åt vi soppa av olika sort, Anna och jag, medan Gymnasisten åt pizza. För mig var tomatsoppa och valnötsbröd en perfekt avslutning på den här helgen som bara liksom… försvann…

Tomatsoppa och valnötsbröd med ost och gul paprika

Tomatsoppa och valnötsbröd blev en perfekt avslutning.

Nu jobbar diskmaskinen och det är dags för kvällskaffe.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 16 oktober och söndagen den 17 oktober 2021: Helgen som försvann

 1. Den boken har jag läst, tycker mycket om Jane Harpers böcker! Jag har också världens bästa svärmor, det är lyxigt🥰Kram på dig!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är den första av Jane Harper jag läser. Lite creepy, för vi ska ju åka iväg på verksamhetsplanering (min enhet) på torsdag till fredag….
   Vilken tur vi har med svärmödrarna! 😛
   Kram!

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.