Fredag kväll den 15 oktober och lördagen den 16 oktober 2021: Fredagsmys och lördagpys


 Kära dagbok…

En arbetsvecka tar på en Tofflas krafter. Det var extra skönt att sjunka ner i fåtöljen på kvällen med en skål ostbågar och en kall Staropramen. Lunchen, som bestod av vegetariska enchilladas, mättade hela dan. Jag behövde inte äta nåt annat än ostbågar och öl samt en ostassiett (ja själva assietten åt vi förstås inte!) och ett glas vin på kvällen. Ostassietten och vinet tog Fästmön och jag senare på kvällen, för hon och Gymnasisten åt middag först.


Sen myste Anna och jag ikapp med de lysande kapsylerna med ljusslingor
som hon har nätshoppat. Jag tryckte ner två slingor i de gamla chiantiflaskorna med bastkjolar som jag har. Nu snackar vi mys på riktigt! Jag fotade dem båda och när jag tittade på bilderna efteråt såg jag både ett hjärta och en kanin intill de upplysta flaskorna…


Inte ett smack att se på TV var det,
så jag passade på att läsa. Det blev bokbyte från boken om den mirakulösa ubåten till en kriminalroman jag köpte second hand på Röda korset förra lördagen om en försvunnen kvinna.

Böckerna Miracle Creek och Falska vänner

Bokbyte från en bok om en mirakulös ubåt till en om en försvunnen kvinna.


Jag fastnade mycket för den senares omslag och titel.
Som bekant är en del vänner falska. Såna har jag sorterat bort nu – tror jag. Jag har vänner och alla dem litar jag på till 100 procent.

En av dessa få goda vänner är Agneta. Idag fyller hon jämnt, men eftersom hon har flyttat från Uppsala långt ner i söder kan jag inte hälsa på med nån present. I stället hjälpte Interflora mig att skicka en höstbukett. Den uppskattades, fick jag veta per sms. Jag hoppas att hon har haft/har en bra födelsedag. Med all säkerhet blir hon uppvaktad av sin fina familj. Tyvärr har jag ingen nytagen bild på Agneta, så här är blommorna hon fick, fotade av henne själv.

Agnetas bukett

Agnetas födelsedagsbukett.

∼ ♦ ∼

Boken Falska vänner och kaffe på sängen

Lördagsstart!

Kan du tänka dig, kära dagbok, idag sov jag ända till klockan åtta! Jag tror att det var för att Anna gick upp och stängde fönstret nån gång i natt. Visst blir det varmt i sovrummet då, men det blir också inget insläpp av ljud från fulla förbipasserande, tåg och annat. 

Jag gick upp och kollade kattläget, tömde pottorna och fixade kaffe. Sen återvände jag till sängen och låg och läste nån timme. Strax efter klockan nio startade jag mitt varv med Nya Helvetesmonstret*. Katterna är jätterädda även för vår nya dammsugare. Märkligt, för den är så tyst att den inte ens väckte Gymnasisten trots att jag dammsög vardagsrummet, utanför hans rum.

Lucifer sover på dammsugarkartongen

Lucifer är rädd för dammsugaren, men älskar kartongen den låg i.

Efter dusch, frukost, tandborstning och påklädning fick jag för mig att jag och bilen skulle åka till Stormarknaden och handla. Det var 100 år sen jag var där sist och jag vet att där alltid är massor av folk. En del tycks åka dit och gå omkring en hel dag i affärerna. Jag skulle till tre ställen – apoteket, Systemet och ICA. Jag var helt jävla slut efteråt. Det lär sannerligen dröja innan jag åker dit igen, trots att utbudet av viner på bolaget är stort. Två matkassar, sex rullar toapapper (ingen bild!) och två fina italienare följde med hem.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan stuffed

Min sambo lagar alltid god mat.

Anna jobbar både idag och i morrn, men jag ringde hennes snälla mamma och bjöd in mig själv och Gymnasisten i morgon eftermiddag för att beskåda svärmors/mormors nya kök. Jag glömde att skicka med Anna en bok igår när hon skulle träffa sin mamma. Det var en bok som Annas snälla mamma skulle låna av mig, så den följer också med och tittar på köket.

Trots arbete ska Anna ställa sig vid spisen i kväll. I och för sig tror jag att den tänkta maten tillreder sig själv i ugnen. Jag har tagit fram kyckling ur frysen för att tina. Det blir nån ny, lite magrare kycklingrätt som ska provas. Hittills har alla dessa magrare kycklingrätter varit supergoda.

∼ ♦ ∼

*Nya Helvetesmonstret = Tisslingarnas namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 15 oktober och lördagen den 16 oktober 2021: Fredagsmys och lördagpys

  1. Så fint och mysigt det blev med ljusslingorna i flaskorna! 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.